BÜLTEN ABONELİĞİ
Size zaman zaman ürün ve hizmetlerimiz hakkında işinize yarayacak haberler göndermek isteriz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi sonlandırabilirsiniz. Bilgileriniz kesinlikle başka kişi ve/veya kurumla paylaşılmayacaktır.

Haberlerimiz

Türkiye’de Elektronik Sigara

13
Dec

Günaydınlar efendim; Türkiye’de elektronik sigara kullanımı enteresan istatistiklere sahip. Türkiye’de elektronik sigara kullanımı değişik kıstaslar kullanılarak değerlendirilebilir – insanların kullandığı modeller, ne zamandır elektronik sigara kullandıkları ve daha fazlası. Bugün bu parametrelerden elektronik sigara modelleri üzerinde duracağız. Türkiye’de elektronik sigara kullanımı, kullanılan modeller açısından ikiye ayrılır:

    1. MOD elektronik sigara kullananlar (Modifiye elektronik sigara)
    2. Klasik elektronik sigara kullananlar (Normal sigara görünümlü elektronik sigara)
    3. eGo elektronik sigara kullananlar

MOD Esigara

Bu iki pilli sigara türüne girmeden önce yukarıda listelediğimiz türlerden daha farklı tipte modellerin olduğunu da altını çizelim (kullan at elektronik sigara gibi). Türkiye’de elektronik sigara kullanımı – 2013’un son günlerini yaşarken – MOD, minimal ve eGo tabir ettiğimiz elektrikli sigara türlerine yoğunlaşmış durumda.

MOD elektronik sigara, her e-sigara modelinde olduğu gibi üç ana parçadan oluşur. Bunun dışında neredeyse bütün fonksiyonları kişisel tercihlerinize göre ayarlanabilen, istediğiniz takdirde fiziksel görüntüsüne de değiştirebildiğiniz modellerdir. Türkiye’de elektronik sigara kullanımı dendiğinde MOD cihaz kullananlar çoğunlukta olmasa bile oldukça fazladır. OVALE eVic bir MOD cihazdır ve voltaj/güç seviyeleri ayarlanabilir. Bu özellik normal modellerde yoktur.

Klasik Esigara

Normal sigara görünümlü elektrikli sigara kategorisi ise OVALE emini gibi ince ve normal sigaraya yakın görünümüyle Türkiye’de elektronik sigara kullanımı çerçevesinde oldukça tutulan bir türdür. Sigarayı bırakmak isteyenler hangi modele yöneleceklerini düşünürken en büyük kriterlerden biri de budur. Yani bazıları e-sigara normal sigara gibi tutulabilsin, dudakların arasında normal sigara hissi versin ister. OVALE emini neredeyse normal sigara uzunluğundadır ve aşırı gerçekçidir. OVALE’nin emini’den bir önceki modeli olan Mini-T gibi minimal modeller, bu teknoloji ilk çıktığı günden beri Türkiye’de elektronik sigara kullanıcılarının tercih ettikleri modellerden olmuştur.

eGo Esigara

eGo tipi modeller ise artık neredeyse herkesin bildiği o tipik, parmak kalınlığında pili olan ve kartuş ya da clearomizer (clearomizer, kartuş ve buharlaştırıcı kombinasyonu bir ünitedir) ile çalışan esigara modelleridir. Herhalde sigara bırakma kararı alan insanların %95’i eGo modeli bir cihaz almıştır. eGo tipi buharlı sigara modelleri içinde en bilinenler:

    1. eGo-T (Öncül model )
    2. eGo-C (İkinci nesil – eGo-C, eGo-T’den farklı olarak değiştirilebilir atomizer teknolojisi kullanır)

Türkiye’de elektronik sigara kullanımı, kullanılan modeller açısında böyledir. Mutlaka zamanla değişir ama baskıyla, zorlamayla düzenlenen piyasalar genellikle sağlıklı işlemediğinden bu değişimler dengeli bir doğrultuda gerçekleşmelidir.

Düşüncelerinizi aşağıya yazabilirsiniz...
Ovale Türkiye'ye Hoşgeldiniz, Burası Sizin Yeriniz!

Ovale markası birçok başarılı kuruluş gibi mütevazi bir başlangıç yaparak gösterdiğiniz teveccüh ile kıtadan kıtaya yayılmış, ondan fazla ülkede distribütörleri olan uluslararası bir firmaya dönüşerek e-sigara ile eşanlamlı hale gelmiştir. Bu kapsamlı başarının en iyi göstergesi, bize bahşettiğiniz güvendir. Bizim için paha biçilemez değerde olan güveniniz sayesinde bugün en kaliteli beyinleri işe alıyor, kılı kırk yaran AR-GE çalışmaları yürütüyor, güveninize layık olabilmek için kendimizi devamlı geliştirmeye çalışıyoruz. Bunu yapabilmek için Türkiye piyasasının özel şartlarını gözönünde bulundurmak gerektiğini de biliyoruz; bu yüzden hep yeni politikalar üretiyor, gerektiğinde varolan politikaları da revize ediyoruz.