BÜLTEN ABONELİĞİ
Size zaman zaman ürün ve hizmetlerimiz hakkında işinize yarayacak haberler göndermek isteriz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi sonlandırabilirsiniz. Bilgileriniz kesinlikle başka kişi ve/veya kurumla paylaşılmayacaktır.

Haberlerimiz

Sigarayı Bırakmak İstiyorum Diyenler

24
Sep

SİGARA VE KANSER İLİŞKİSİ

Sigara içmek ile kanser arasındaki bağlantıyla ilgili çok şey söylenir. Sigara tiryakisi olup sigarayı bırakmak için herhangi bir girişimde bulunmayanlar teselli için, diğerleri de tehlikenin farkına varıp sigarayı bırakma yönündeki kararlarına destek olması için konuyu araştırır. Akciğer kanseri ve sigara içenlere yönelik yapılan çalışmalar, böyle bir bağlantının bulunduğunu ortaya koymuştur. Çeşitli nedenlerle hayatını kaybedip otopsi yapılan kişilerden sigara içenlerin akciğerlerinde, kanserojen hücre deformasyonları görülmüştür. Bu bozulmalar içilen sigara sayısıyla doğru orantılıdır; yani sigara içimi arttıkça daha da fazla kanserojen bozulma gerçekleşmektedir. Sigara içenlerde artış gösteren yalnızca sadece akciğer kanseri riski değildir. Ağız, gırtlak kanseri, yemek borusu kanserleri, bronşit, nefes darlığı, kalp yetersizliği, kalp-damar sistemi tıkanmaları da sigara içenlerde daha fazla görülmektedir.

Sigara dumanının analizinde 4 binden fazla kimyasal madde bulunmuştur. Bunların birçoğunun kanserojen olduğu bilinmektedir. Kansere sebep olan maddelerden en önemlisi katran tabii. Katran sürülerek deney hayvanlarında ve katranla çalışan işçilerde deri kanserleri görülmüştür. Katranın yanısıra, sigara kağıdının ve tütünün yanmasıyla oluşan karbonmonoksit, solunum yolundaki hücrelerde devamlı tahriş yaratarak kansere neden olabilmektedir.

BIRAKMAK İÇİN GEÇ DEĞİL

Orta yaşlarda olsa bile sigarayı bırakmak iyidir – orta yaşlarda sigarayı bırakan insanların belirgin bir şekilde sağlığında iyileşme görüldüğü belirtildi. Uzmanlar 50'lerinde bile sigarayı bırakan insanların kalp krizi ve felç gibi hastalıklara yakalanma oranının yüzde 40 düştüğünü kaydetti.

Bilimsel araştırmalara göre sigara dumanında katran, güve kovucu, oje sökücü, fare zehri, karbonmonoksit, böcek öldürücü gibi 4 binden fazla zehirli madde tespit edilmiştir. Bu maddelerin büyük kısmı aynı zamanda kanserojen madde içermektedir. Dünya Sağlık Örgütü her yıl sigaranın ve diğer tütün ürünlerinin içimindeki zararlara dikkat çekmek amacıyla 31 Mayıs gününü 'Dünya Sigarayı Bırakma Günü' olarak ilan etmiştir. Dünyadaki tüm gelişmiş ülkelerde kapalı alanlarda tütün ve tütün ürünlerinin içilmesi yasalar uyarınca yasaklanarak adeta imkansız hale gelmiştir. Sigara bağımlılığı tedavi edilebilir bir hastalıktır; gelin siz de tedavi olun ve ömrünüzü tüketen sigaradan kurtulmak için bir adım atın.

Düşüncelerinizi aşağıya yazabilirsiniz...
Ovale Türkiye'ye Hoşgeldiniz, Burası Sizin Yeriniz!

Ovale markası birçok başarılı kuruluş gibi mütevazi bir başlangıç yaparak gösterdiğiniz teveccüh ile kıtadan kıtaya yayılmış, ondan fazla ülkede distribütörleri olan uluslararası bir firmaya dönüşerek e-sigara ile eşanlamlı hale gelmiştir. Bu kapsamlı başarının en iyi göstergesi, bize bahşettiğiniz güvendir. Bizim için paha biçilemez değerde olan güveniniz sayesinde bugün en kaliteli beyinleri işe alıyor, kılı kırk yaran AR-GE çalışmaları yürütüyor, güveninize layık olabilmek için kendimizi devamlı geliştirmeye çalışıyoruz. Bunu yapabilmek için Türkiye piyasasının özel şartlarını gözönünde bulundurmak gerektiğini de biliyoruz; bu yüzden hep yeni politikalar üretiyor, gerektiğinde varolan politikaları da revize ediyoruz.