BÜLTEN ABONELİĞİ
Size zaman zaman ürün ve hizmetlerimiz hakkında işinize yarayacak haberler göndermek isteriz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi sonlandırabilirsiniz. Bilgileriniz kesinlikle başka kişi ve/veya kurumla paylaşılmayacaktır.

Haberlerimiz

Sigara Katranı

6
Dec

İyi günler efendim, bugün herkesin genel olarak fikir sahibi olduğu ama spesifik detaylar hakkında eksik olabileceği bir konu üzerine yazmak istiyoruz – sigara katranı. “Sigara katranı” ifadesinde “sigara” kelimesi bir niteleme sıfatıdır ve sadece “katran” demek yerine sigara katranı dememizin bir sebebi var. Sırf katran dediğimizde herhangi bir maddenin yanmasıyla oluşan dumanın içindeki katı parçalarını kastederiz. Yani sigara katranı, sigara içerken tek başına gözle görülemeyecek kadar küçük olan ama birçoğu biraraya geldiğinde gözümüzle görebildiğimiz dumanı oluşturan mikroskobik parçacıklardır.

Sigaradaki Katran

Sigara katranı (ki buna sigara zifiri de denmektedir), sigaradaki zararlı maddeler arasında insanı akciğer kanseri yapan, sigara öksürüğü, kronik bronşit ve daha bir sürü hastalığa sebep veren en korkunç iki maddeden biridir. Sigara katranı dışında diğer ana kanserojen madde de karbonmonoksit.

Sigara katranı nedir, bunu yazımızın giriş kısmında anlattık. Şimdi de birebir fiziksel dünyada sigara içerken ne oluyor, bunu anlatmak istiyoruz. Sigara katranı, çok ama çok ince bir zımparaya benzetilebilir. Neden? Çünkü katran aslında katı bir maddedir. Ve bu katı madde, duman olarak, sigara içilirken her nefeste dudaklarınızdan başlayarak ağzınızın içini, gırtlağınızı…akciğere inene kadar ne varsa bütün geçtiği yolları zımparalar. Bir düşünün, içinize duman çekerken aslında katı bir madde çekiyorsunuz – katı ama yumuşak hissediliyor. Ve bu katı maddeler, mesela, nefes borunuzu oluşturan hücrelere sürtünerek ilerliyor. Yani sigara katranı geçtiği yerdeki bütün hücreleri aşındırıyor – zımparalıyor.

Katran Nedir?

Maalesef durum böyle. Sigara katranı muhteviyat açısından iki maddenin yanmasıyla oluşur. Sigara kağıdı ve tütün. Bu iki madde yanınca oluşan duman, özellikle tütünün yanmasıyla oluşan 4,000 küsur zararlı madde içerir bunların toplamı katran olarak ifade edilir. Bu 4,000 küsur madde içinde hücrelerinizin yapısını bozan, hasta yapan ne ararsanız var. İnanır mısınız sigara katranı içinde radyoaktif (Çernobil gibi) Radyum ve Polonyum izotopları bile var!

Sizi bilmiyoruz ama sigara katranı bu şekilde anlatılınca biz bir fena oluyoruz. Sigara katranı, radyoaktif bir zımparadır ve hücrelerinize müthiş zarar vererek urlu hücreler yaratmaktadır. Kanser de bu zaten, hücrelerin deformasyonu. Sizce de sigarayı bırakmanın zamanı gelmedi mi?

Düşüncelerinizi aşağıya yazabilirsiniz...
  • Melek Tekson
    Makaleniz bilgi verici..Malesef hepimiz bile bile senelerce lades dedik..taki elektornik sigara ile tanışıncaya kadar...Sitenizi ve paylaşımlarınızı beğeniyorum...Başarılı çalışmalarınızın devamını dilerim.
  • Süleyman Erdeniz
    Evet ciğerlerimiz bu hale gelince ki Allah bilir yıllarca ne olmuştur...Ölmeyip sürünüyoruz...34 yıl sonra bıraktım..nasıl oldu anlamadım bile elektronik sigarayı daha evvel keşfetmiş olsaydılar bunca ölüm hastalık yaşanmazdı.
  • Tansel Bade Küçükkuyulu
    Annlerinde el birliği ile sigaraya karşı çocuklarını korumaları gerek...Elektronik sigarayı bence araştırsınlar ve sigara içmekten önce kendilerini kurtarsınlar...Anne veya babanın üstüne sinen sigara kokusu, çocuğun zihninde özdeşleşiyor ve potansiyel kullanıcılar yaratabiliyor..Lütfen daha duyarlı olalım..
  • Osman Gökdoğan
    ELEKTRONİK SİGARA ZAMANIDIR
  • Mesut Çalkıran
    Geç oldu ama güç olmadı lafı tam bu durum için geçerli sigarayı geç bıraktım ama güç olmadı gerçekten elektronik sigara bugüne değin icat edilmiş en başarılı ve topluma faydalı üründür.
Ovale Türkiye'ye Hoşgeldiniz, Burası Sizin Yeriniz!

Ovale markası birçok başarılı kuruluş gibi mütevazi bir başlangıç yaparak gösterdiğiniz teveccüh ile kıtadan kıtaya yayılmış, ondan fazla ülkede distribütörleri olan uluslararası bir firmaya dönüşerek e-sigara ile eşanlamlı hale gelmiştir. Bu kapsamlı başarının en iyi göstergesi, bize bahşettiğiniz güvendir. Bizim için paha biçilemez değerde olan güveniniz sayesinde bugün en kaliteli beyinleri işe alıyor, kılı kırk yaran AR-GE çalışmaları yürütüyor, güveninize layık olabilmek için kendimizi devamlı geliştirmeye çalışıyoruz. Bunu yapabilmek için Türkiye piyasasının özel şartlarını gözönünde bulundurmak gerektiğini de biliyoruz; bu yüzden hep yeni politikalar üretiyor, gerektiğinde varolan politikaları da revize ediyoruz.