BÜLTEN ABONELİĞİ
Size zaman zaman ürün ve hizmetlerimiz hakkında işinize yarayacak haberler göndermek isteriz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi sonlandırabilirsiniz. Bilgileriniz kesinlikle başka kişi ve/veya kurumla paylaşılmayacaktır.

Haberlerimiz

İnternet Bağımlılığı

8
Oct

Hepimiz gençtik. Hatta bazılarımız o kadar gençti ki yaşlanmak istemezdi (ben de bu gruba dahilim bu arada) ama yaşlanmaktan kaçış yok tabii. Aslında yaşlanmaktan çekindiğim için değildi; benim asıl sorunum yaşlandıkça içimdeki çocuğun hayatta kalması ve beni genç tutmasıydı. Ben de herkes gibi gençliğimde çok hata yaptım ve açıkçası en büyük hatalarımdan biri sigaraya başlamak oldu. Şimdi bakıyorum da yeni nesil daha bir bilinçli, daha bir sağlıklı yaşam peşinde ama bu sefer sigara bağımlılığı değil, başka bir bağımlılık var: İnternet bağımlılığı.

NE %100 SOMUT, NE %100 SOYUT

İnternet elbette harika bir teknoloji, her açıdan insana faydası var yine de herşeyin fazlası zarar. Eskiden nasıl insanlar sigaranın zararları hakkında hiç düşünmeden sigaraya başlıyordu, şimdi ise aynı şekilde İnternet kullanmaya başlıyorlar. Sigara bağımlılığı kadar önemli bir sorun bu bence.

Sigara bağımlılığı sonuçta sigaradaki zararlı maddeler açısından fizyolojik bir fenomen. İnternet bağımlılığı ise soyut bir aksiyona dayalı olduğu için sigara katranı ve karbonmonoksit gibi fiziksel maddelerle ölçülemiyor. Sigara bağımlılığı mı daha kötü İnternet bağımlılığı mı diye sorarsanız bilmiyorum. Google’da araştırma yapınca görebilirsiniz; bazı biliminsanları sigara bağımlılığı daha kötü diyor, bazıları ise İnternet bağımlılığı.

GENÇLERE DESTEK OLMAK GEREK

Aslında sadece gençler mi? Sigara bağımlılığı nasıl 7’den 70’e herkesi kapsıyor, İnternet de toplumun tabanına yayıldığı için aynı şekilde herkesi kapsıyor. Evet, sonuçta sigara bağımlılığı örneğinde olduğu gibi derdimiz artık sigaradaki zehirli maddeler olmaktan çıkıp İnternet’teki zararlı içerik ve tehlikeli tiplere dönüyor. İnternette sigara katranı yok, CO yok…İnternet’te ne idüğü belirsiz gırla insan var ama.

Sigarayı bırakmak için en iyi yöntem nasıl elektronik sigara ise İnternetin bağımlılık yapan özelliğinden kurtulmanın da yolu var. Gençliğe ve genel olarak insanlığa bu kadar zarar vermiş sigara bağımlılığı gibi bir sorunu geride bırakıp İnternet bağımlılığı yüzünden perişan olmamak için irade gücü, kitap okumak ve benzeri faaliyetler her zaman iyidir. İnternet bağımlılığı, sigara bağımlılığı gibi sigaradaki 4000 zararlı madde ile ilgili olmayabilir ama verdiği zarar düşünülünce el atılması gereken toplumsal bir sorundur.

Düşüncelerinizi aşağıya yazabilirsiniz...
Ovale Türkiye'ye Hoşgeldiniz, Burası Sizin Yeriniz!

Ovale markası birçok başarılı kuruluş gibi mütevazi bir başlangıç yaparak gösterdiğiniz teveccüh ile kıtadan kıtaya yayılmış, ondan fazla ülkede distribütörleri olan uluslararası bir firmaya dönüşerek e-sigara ile eşanlamlı hale gelmiştir. Bu kapsamlı başarının en iyi göstergesi, bize bahşettiğiniz güvendir. Bizim için paha biçilemez değerde olan güveniniz sayesinde bugün en kaliteli beyinleri işe alıyor, kılı kırk yaran AR-GE çalışmaları yürütüyor, güveninize layık olabilmek için kendimizi devamlı geliştirmeye çalışıyoruz. Bunu yapabilmek için Türkiye piyasasının özel şartlarını gözönünde bulundurmak gerektiğini de biliyoruz; bu yüzden hep yeni politikalar üretiyor, gerektiğinde varolan politikaları da revize ediyoruz.