BÜLTEN ABONELİĞİ
Size zaman zaman ürün ve hizmetlerimiz hakkında işinize yarayacak haberler göndermek isteriz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi sonlandırabilirsiniz. Bilgileriniz kesinlikle başka kişi ve/veya kurumla paylaşılmayacaktır.

Haberlerimiz

Sigaradaki Karbonmonoksit

10
Dec

Sigaradaki karbonmonoksit (CO), kandaki karbonmonoksit değerlerini yukarı çeker. Sigara içmeyen birisinin kanındaki karbonmonoksit yaşadığı yerdeki havada bulunan CO miktarına göre değişkenlik gösterir ama genel olarak sigara içmeyen birinin kanında 0-8 PPM karbonmonoksit bulunur. Sigaradaki karbonmonoksit, bu değerleri çok daha yukarılara çeker ve, enteresandır ki, bir tiryakinin kanındaki CO günün saatlerine göre, özellikle içilen sigara adedi ve insanın dumanı nasıl ciğerine çektiğine göre, değişkenlik gösterir.

Sinsi Düşman

Günde bir paket sigara birisinin kanında yaklaşık 20 PPM karbonmonoksit bulunur. Günde iki paket sigara içenlerde ise bu rakam yaklaşık 40 PPM olarak ölçülür. Sigaradaki karbonmonoksit kan üzerinde bu kadar büyük etkilere sahip olsa da iyi haberler de var: Sigarayı bıraktıktan sonra kandaki CO seviyesi bir-iki gün içinde normale döner. Sigaradaki karbonmonoksit her insana aynı etki etmez, bu yüzden sigaradaki karbonmonoksit ve etkileri için bir doktorlar konuşmanızda yarar vardır.

Karbonmonoksit (CO) renksiz ve kokusuz bir gazdır ve bir maddenin yanma prosesinin eksik gerçekleşmesiyle oluşur. Sigaradaki karbonmonoksit, iyi havalandırılmayan kapalı alanlarda birikebilir. Sigaradaki karbonmonoksit kan dolaşımına akciğerlerden girer ve hemoglobine yapışarak kanın vucüda oksijen (O) taşımasını köstekler. Karbonmonoksitin insan üzerinde etkileri yorgunluk, başağrısı, baş dönmesi, kusma, ve yüksek nabız olarak ifade edilebilir.

Karbonmonoksit Zehirlenmesi

Karbonmonoksit zehirlenmesinin ciddiyeti, ne kadar karbonmonoksite maruz kaldığınızla orantılıdır ve ekstrem durumlarda ölümle sonuçlanabilir. Sigaradaki karbonmonoksit, uzun süre boyunca buna maruz kalan (düşük dozlarda olsa bile) hamile kadınların bebeklerinde fiziksel problemlere sebep verebilir. Sigaradaki karbonmonoksit de zararlıdır, egzozlarda çıkan da. Karbonmonoksit, kaynağı ne olursa olsun, kesinlikle uzak durulması gereken bir maddedir.

Toparlayacak olursak, sigaradaki karbonmonoksit olsun genel olarak karbonmonoksit olsun tadı ve rengi olmayan bir gazdır. Soluduğumuz havada doğal olarak çok düşük miktarlarda bulunur. Kandaki CO arttıkça, kanın oksijen (O) taşıma becerisi düşer. Karbonmonoksit (CO) insan sağlığına zararlıdır ve ölüme yol açabilmektedir. Düşük dozlarda bu gaza maruz kalmak, uzun vadeye yayıldığında kalp hastalıklarına yol açabilmektedir.

OVALE elektronik sigara ürünleri karbonmonoksit içermez.

Düşüncelerinizi aşağıya yazabilirsiniz...
Ovale Türkiye'ye Hoşgeldiniz, Burası Sizin Yeriniz!

Ovale markası birçok başarılı kuruluş gibi mütevazi bir başlangıç yaparak gösterdiğiniz teveccüh ile kıtadan kıtaya yayılmış, ondan fazla ülkede distribütörleri olan uluslararası bir firmaya dönüşerek e-sigara ile eşanlamlı hale gelmiştir. Bu kapsamlı başarının en iyi göstergesi, bize bahşettiğiniz güvendir. Bizim için paha biçilemez değerde olan güveniniz sayesinde bugün en kaliteli beyinleri işe alıyor, kılı kırk yaran AR-GE çalışmaları yürütüyor, güveninize layık olabilmek için kendimizi devamlı geliştirmeye çalışıyoruz. Bunu yapabilmek için Türkiye piyasasının özel şartlarını gözönünde bulundurmak gerektiğini de biliyoruz; bu yüzden hep yeni politikalar üretiyor, gerektiğinde varolan politikaları da revize ediyoruz.