BÜLTEN ABONELİĞİ
Size zaman zaman ürün ve hizmetlerimiz hakkında işinize yarayacak haberler göndermek isteriz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi sonlandırabilirsiniz. Bilgileriniz kesinlikle başka kişi ve/veya kurumla paylaşılmayacaktır.

Haberlerimiz

Elektronik Sigara, Dezenformasyon ve Rant Üçgeni

10
Jul

Maalesef Türkiye’de elektronik sigara üzerinde oynanan kötü bir oyun var. Yürütülen dezenformasyon kampanyası ile elektronik sigara her yönden karalanıyor, tütün sektörü ayakta tutulmak suretiyle sigarayı bırakmak daha da zorlaştırılıyor. Halbuki esigara normal sigaradan çok daha sağlıklıdır. Halbuki e-sigara ile sigarayı bırakmak diğer yöntemlere göre çok daha kolaydır. Halbuki elektronik sigara normal sigaraya oranla müthiş ucuzdur.

Elektronik Sigarayla Savaş Son Bulmalı

Bugün Google’da elektronik sigara kelimelerini arattığınızda karşınıza hep e-sigaranın kanserojen olduğu, aslında sigarayı bıraktırmadığı ve kesinlikle esigaradan uzak durulması gerektiğine dair makaleler çıkmaktadır. Bu makaleler belli ki “yazı olsun torba dolsun” mantığıyla yazılmıştır çünkü insan okuyunca ne kadar boş yazılar olduğunu görmektedir. E-sigaraları kötülerken kaynak göstermeden, başka bir yerden doğruca alıp kopya yapıştır yaparak alıntı yapılan esigara yazılarıdır bunlar. Normal tabii, çünkü insanlar elektronik sigara ile sigarayı bırakırsa hem devletin sigaradan aldığı vergi azalacak, hem dev tütün lobisi para kaybedecek. İşin daha da vahimi sözde sigarayı bıraktırma derneklerinin başındaki kişilerin e-sigaraya olan tutumudur. Elektronik sigarayla sigarayı bırakmanın ne kadar etkili olduğuna dair üniversitelerin yaptıkları araştırmalar varken bu şahıs bir röportajda elektronik sigara ile sigarayı bırakmak mümkün değildir. Siz nikotin bandı ya da sakızı kullanın” türünden cümleler kurmaktadır.

Devletin duruşu da hiç farklı değildir. Elektronik sigara hakkında Sağlık Bakanlığı bilimsel analizler yapacağı yerde e-sigara komple yasaklanmıştır. İnsan “neden?” diye sormadan edemiyor tabii. Sigara gibi korkunç bir katil serbestken esigara gibi neredeyse zararsız bir alet nasıl olur da yasak olur? İşte bütün bunlar yazımızın başlığında belirtiğimiz elektronik sigara – dezenformasyon – rant üçgeni çerçevesinde dönmektedir.

Elektronik Sigara Topluma Faydalıdır

E-sigara bugün yasallaştırılsa sigarayı bırakanlar artar. Elektronik sigara bugün yasallaştırılsa ve vergilendirilse devletimize yeni bir gelir kanalı açılmış olur. Esigara bugün yasallaştırılsa yerler izmarit dolu olmaz, pasif içicilik ciddi oranda azalır ve daha nicesi. E-sigara topluma o kadar çok açıdan faydalıdır ki anlatmak için ayrı bir yazı gerek (ki daha önceki bir yazımızda elektronik sigaranın topluma yararı konusuna da değinmiştik).

Elektronik sigara hakkında bilinçli olarak yaratılan bilgi kirliliğine hayır diyoruz. Elektronik sigaranın ülkemize sunabileceği bu kadar iyi şey varken bireysel ve toplumsal doğrularımızın uluslararası tütün lobisine peşkeş çekilerek insanımızın tütün gibi bir katilin kucağına itilmesine karşıyız. Elektronik sigarayla hayatlar kurtulabilecekken insanın normal sigaraya mecbur edilerek ölüme mahkum edilmesi kabul edilemez!

Düşüncelerinizi aşağıya yazabilirsiniz...
  • Ali Cevat Cevahir
    Elektronik sigara ile ilgili dönen dolaplar boşa çıkınca çok güleceğim. İnsanları baya aptal zannediyorlar bu tütün firmaları herhalde.
  • Serdar Ovacıklı
    E tabii o kadar tütün lobisi var ilaç karteli var istemiyorlar elektronik sigara kullanılmasını
Ovale Türkiye'ye Hoşgeldiniz, Burası Sizin Yeriniz!

Ovale markası birçok başarılı kuruluş gibi mütevazi bir başlangıç yaparak gösterdiğiniz teveccüh ile kıtadan kıtaya yayılmış, ondan fazla ülkede distribütörleri olan uluslararası bir firmaya dönüşerek e-sigara ile eşanlamlı hale gelmiştir. Bu kapsamlı başarının en iyi göstergesi, bize bahşettiğiniz güvendir. Bizim için paha biçilemez değerde olan güveniniz sayesinde bugün en kaliteli beyinleri işe alıyor, kılı kırk yaran AR-GE çalışmaları yürütüyor, güveninize layık olabilmek için kendimizi devamlı geliştirmeye çalışıyoruz. Bunu yapabilmek için Türkiye piyasasının özel şartlarını gözönünde bulundurmak gerektiğini de biliyoruz; bu yüzden hep yeni politikalar üretiyor, gerektiğinde varolan politikaları da revize ediyoruz.