BÜLTEN ABONELİĞİ
Size zaman zaman ürün ve hizmetlerimiz hakkında işinize yarayacak haberler göndermek isteriz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi sonlandırabilirsiniz. Bilgileriniz kesinlikle başka kişi ve/veya kurumla paylaşılmayacaktır.

Haberlerimiz

Elektronik Sigara ve Pasif İçicilik

26
Sep

Elektronik sigara duman değil, buhar çıkartır ve bu buhar sigara dumanı gibi zararlı maddeler içermez. Elektronik sigara ve elektronik sigara likiti kullanarak sevdiklerinizi koruyabilirsiniz. Sigaranın zararları saymakla bitmez ve sadece sigara içenler için değil içmeyenler için de çok zararlıdır. Sigara, püro veya pipo içen birinin yanında duran kişi hem yanan tütünden çıkan, hem de sigara içen kişinin dışarı üflediği dumanı solur. Her yıl binlerce pasif içici, ikinci el sigara dumanının zararları yüzünden dolayı hastalanarak hayatını kaybetmektedir.

SİGARA DUMANI ZEHİRLİ

Pasif içici, sigara içen kişilerin yanında durarak 4,000 kadar kimyasal gazdan zarar görmektedirler. Bunların büyük bir kısmı zehirlidir, geriye kalan kısmı da kanserojen benzopiren ve formaldehit gazlarıdır. Sigara dumanına ne kadar çok maruz kalırsanız, kalp krizi geçirme ve akciğer kanseri olma riskiniz o oranda artar. Sigara kullanan insanlar her ne kadar bu konuya hakim olsalar da yine de çevrelerini korumak adına sigarayı bırakmak yada en azından insanların olmadığı ortamlarda kullanmak çok zor gelmektedir.

Elektronik sigara pasif içicileri korur. Elektronik sigara ile ortaya duman değil buhar çıkar – elektronik sigara zararlı maddeler içermez. Ayrıca hemen havaya karışarak kaybolur. Elektronik sigara kullanılmış bir ortamda kokudan eser kalmaz ve kimse rahatsız olmaz. Size de hemen elektronik sigara ile sigarayı bırakmak için harekete geçebilir, esigara ile hem çevrenizden size gelen olumsuz şikayetlerden kurtulmuş olur hem de çevrenizde ki insanların sağlığını korumuş olursunuz.

BEBEKLER VE ÇOCUKLAR

Ne yazık ki, çocuklar için risk çok daha ciddidir çünkü akciğerleri henüz gelişmektedir ve onlar yetişkinlerden daha fazla ve hızlı nefes alıp veririler. Sigara dumanındaki zehirli gazlar, pasif içici durumuna düşürülen çocuklarda kulak ve boğaz enfeksiyonları, bronşit ve zatürre sıklıkla görülen hastalıklardır. Çocuğun yanında sigara içmek kadar yanlış bir şey olamaz. Peki o zaman neden bir çok insan çocuklarının yanında ya da bulundukları ortamda sigara içmeye devam ediyor?

Bu çelişkili duruma bir çok sigara tiryakisi cevap verememekte ve evde sigara içmeye devam etmekte. Elektronik sigara ile çocuklarınızı koruyabilirisiniz. Elektronik sigara kullanmaya başladığınız andan itibaren evinizin kokusu, havası değişecek. E-sigara ile değişimi sizde hemen farkedeceksiniz. Ama asıl memnun olacak olanlar rahat nefes almaya başlayacak olan çocuklarınız olacak.

Düşüncelerinizi aşağıya yazabilirsiniz...
Ovale Türkiye'ye Hoşgeldiniz, Burası Sizin Yeriniz!

Ovale markası birçok başarılı kuruluş gibi mütevazi bir başlangıç yaparak gösterdiğiniz teveccüh ile kıtadan kıtaya yayılmış, ondan fazla ülkede distribütörleri olan uluslararası bir firmaya dönüşerek e-sigara ile eşanlamlı hale gelmiştir. Bu kapsamlı başarının en iyi göstergesi, bize bahşettiğiniz güvendir. Bizim için paha biçilemez değerde olan güveniniz sayesinde bugün en kaliteli beyinleri işe alıyor, kılı kırk yaran AR-GE çalışmaları yürütüyor, güveninize layık olabilmek için kendimizi devamlı geliştirmeye çalışıyoruz. Bunu yapabilmek için Türkiye piyasasının özel şartlarını gözönünde bulundurmak gerektiğini de biliyoruz; bu yüzden hep yeni politikalar üretiyor, gerektiğinde varolan politikaları da revize ediyoruz.