BÜLTEN ABONELİĞİ
Size zaman zaman ürün ve hizmetlerimiz hakkında işinize yarayacak haberler göndermek isteriz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi sonlandırabilirsiniz. Bilgileriniz kesinlikle başka kişi ve/veya kurumla paylaşılmayacaktır.

Haberlerimiz

Elektronik Sigara Neden Yasak?

22
Nov

İnanır mısınız sabah tam kalkmadan önce rüyamda kim olduğunu hatırlamadığım birine elektronik sigara neden yasak diye soruyordum. Elektronik sigara neden yasaklandı acaba hiç düşündünüz mü? Neden böylesine başarılı bir sigara bırakma yöntemi varken insanlara bu yol kapatıldı hiç merak ettiniz mi?

YASAĞIN ÜÇ ANA SEBEBİ

    1- Rant
    2- İşgüzarlık
    3- Bilgi eksikliği

Herkes yenilik karşısında şöyle bir durup durum değerlendirmesi yapar. Kendine güvenen kimseler mevzubahis yenilik ne ise bunu mantık terazisinde tarttıktan sonra kendi değer yargılarına uygun bir sonuca varır. Elektronik sigara için de aynı süreç geçerlidir. E-sigara hakkında yapılan araştırmalar bu yeni sağlık teknolojisinin korkulacak bir gelişme olmadığını, aksine elektronik sigara kullanarak insan hayatının kalitesinin arttığını belirtmektedir.

Bunun gibi bilimsel bilgileri demin bahsettiğimiz mantık terazisine oturtup tarttıktan sonra sigarayı bırakmak istiyorum diyen arkadaşlarımız çoğunlukla elektronik sigara yararları hakkında ikna olmakta, bu teknolojiyi kullanmanın faydalarını idrak etmiş olmaktadır.

MANTIĞIN DAYANAKLARI

    I. Elektronik sigara insana daha çok yarar mı sağlıyor, daha çok zarar mı veriyor?
    II. Elektronik sigara bireysel özgürlükler çerçevesinde başkalarının haklarına tecavüz ediyor mu?

Şöyle bir düşündüm de…elektronik sigara bana – bir birey olarak – daha çok yarar mı sağladı yoksa zarar mı verdi? Kesinlikle yarar sağladı! Ciğerlerim temizlendi, cebimde ciddi paralar kaldı, sevdiklerim pasif içicilik yüzünden mağdur olmuyorlar, ve daha nice yarar sayabilirim kendi adıma…peki ya mantığımı oturttuğum ikinci dayanak? Ben e-sigara kullanarak başkalarının hak ve özgürlüklerini çiğniyor muyum? Hayır, kimsenin hakkına tecavüz ettiğimi düşünmüyorum. Aksine tek yaptığım kişisel tercih olarak elektronik sigara kullanmayı seçmek. Nasıl başkaları sigarayı bırakmak için değişik yollar deniyorsa ben de aynı şekilde elektronik sigara deniyorum. Bunda bir beis göremiyorum açıkçası – ki tarafsız olmaya çalışıyorum.

Eğer e-sigara kullanmak basit bir biyesel seçim meselesi ise neden bu teknoloji yasak? Evet, birilerinin rantına dokunuyor, bunu biliyoruz. Bazı işgüzar kardeşlerimizin vur deyince öldürdüklerini de biliyoruz – yoksa elektronik sigara hakkında bu kadar yanlış/eksik/bilinçli bir dezenformasyon kampanyası var olmazdı. Elektronik sigara yasak ve bunun baş sebeplerinden biri de bilgisizlik. Bilen bilmeyen herkesin elektronik sigara hakkında profesör kesildiği bir ortam var ama bu arkadaşlara “hiç e-sigara kullandınız mı?” diye sorunca cevapları genelde “hayır” oluyor. İleride hariçten gazel okuyanlar olsun, parasal çıkarı olup da bilgi kirliliği yaratanlar olsun tek tek ortadan kalkacak.

Düşüncelerinizi aşağıya yazabilirsiniz...
Ovale Türkiye'ye Hoşgeldiniz, Burası Sizin Yeriniz!

Ovale markası birçok başarılı kuruluş gibi mütevazi bir başlangıç yaparak gösterdiğiniz teveccüh ile kıtadan kıtaya yayılmış, ondan fazla ülkede distribütörleri olan uluslararası bir firmaya dönüşerek e-sigara ile eşanlamlı hale gelmiştir. Bu kapsamlı başarının en iyi göstergesi, bize bahşettiğiniz güvendir. Bizim için paha biçilemez değerde olan güveniniz sayesinde bugün en kaliteli beyinleri işe alıyor, kılı kırk yaran AR-GE çalışmaları yürütüyor, güveninize layık olabilmek için kendimizi devamlı geliştirmeye çalışıyoruz. Bunu yapabilmek için Türkiye piyasasının özel şartlarını gözönünde bulundurmak gerektiğini de biliyoruz; bu yüzden hep yeni politikalar üretiyor, gerektiğinde varolan politikaları da revize ediyoruz.