BÜLTEN ABONELİĞİ
Size zaman zaman ürün ve hizmetlerimiz hakkında işinize yarayacak haberler göndermek isteriz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi sonlandırabilirsiniz. Bilgileriniz kesinlikle başka kişi ve/veya kurumla paylaşılmayacaktır.

Haberlerimiz

Esigara 2014

3
Jan

Esigara 2014 yılında kritik bir dönemeçten geçecek. Geride bıraktığımız sene içinde Türkiye ve dünyada esigara ile ilgili birçok düzenleme yapıldı ve kanunlar formüle edildi; bazı coğrafyalarda esigara yasalarla iyice boğulurken, bazı ülkelerde önü alabildiğince açıldı. Esigara 2014 yılında nasıl olacak? Esigara bir sigara bırakma ürünü olarak daha da yayılacak mı? Öyle ya da böyle esigara bu seneye damgasını vuracak gibi gözüküyor.

Elektronik Sigara Araştırmaları

Esigara ile ilgili yapılan bilimsel araştırmalar bir yana, konuyla ilgili bir de Amerika’daki yatırım bankalarının yaptığı analizler sonucunda ortaya konulan iktisadi/finansal raporlar var. Euromonitor global e-sigara satışlarının 2013’te 2,5 milyar dolar olarak gerçekleşeceğini belirtmiştir. Wells Fargo ise 2017 yılına kadar e-sigara satışlarının 10 milyar doları geçeceğini öngörmektedir. Bloomberg ise 2047 yılına kadar e-sigara satışlarının normal sigara satışlarını geçeceğini hesaplamaktadır.

Esigara teknolojisi önü alınamaz biçimde yaygınlaşıyor; bu ilerlemeler kaydedilirken piyasanın henüz emekleme devresinde olduğunu gözönünde bulundurunca esigara neden bu kadar büyük bir potansiyele sahip anlamak daha kolay oluyor. Esigara, sigarayı bırakmak için ve bir yatırım aracı olarak neden böylesine cazip diyorsanız bunun iki ana sebebi var:

  • Sigaraya alternatif olarak e-sigara daha sağlıklıdır.
  • Sigaraya verilen para ile karşılaştırıldığında e-sigara daha ucuzdur.

Sigara Firmaları Gerçeği Gördü

E-sigara üzerine yapılan bilimsel ve ekonomik araştırmaların ortaya koyduğu sonuçlar gerçek dünyada karşılığını bulduğu için esigaranın geleceği hakkında bu kadar net konuşabiliyoruz. Bugün Marlboro ve Camel’i üreten ve dünyanın en büyük iki sigara üreticisi olan Altria ve RJ Reynolds firmaları geçtiğimiz 6 ay süresince kendi e-sigara modellerini pilot piyasalarda deneyerek Pazar araştırmaları yürüttü. Bu araştırmaların sonucunda her iki firma esigara pazarına mutlaka girilmesi ve devam edilmesi kararına vardı.

Dünyanın en güçlü firmalarında ikisinin bu kararı hiç de yabana atılmayacak kadar önemlidir ve esigara sektöründe belirleyici etkileri olacaktır. KOBİ sayılabilecek esigara üreticileri ise tütün devlerinin esigara pazarına sızmasından rahatsız çünkü e-sigara, sigara değildir. E-sigara, sigara üreticileri ile ilişkilendirildiğinde kamuoyu esigara hakkında olumsuz düşünebiliyor. Ne olursa olsun esigara yoluna devam ediyor ve uzun bir süre de edeceğe benziyor.

Düşüncelerinizi aşağıya yazabilirsiniz...
Ovale Türkiye'ye Hoşgeldiniz, Burası Sizin Yeriniz!

Ovale markası birçok başarılı kuruluş gibi mütevazi bir başlangıç yaparak gösterdiğiniz teveccüh ile kıtadan kıtaya yayılmış, ondan fazla ülkede distribütörleri olan uluslararası bir firmaya dönüşerek e-sigara ile eşanlamlı hale gelmiştir. Bu kapsamlı başarının en iyi göstergesi, bize bahşettiğiniz güvendir. Bizim için paha biçilemez değerde olan güveniniz sayesinde bugün en kaliteli beyinleri işe alıyor, kılı kırk yaran AR-GE çalışmaları yürütüyor, güveninize layık olabilmek için kendimizi devamlı geliştirmeye çalışıyoruz. Bunu yapabilmek için Türkiye piyasasının özel şartlarını gözönünde bulundurmak gerektiğini de biliyoruz; bu yüzden hep yeni politikalar üretiyor, gerektiğinde varolan politikaları da revize ediyoruz.