BÜLTEN ABONELİĞİ
Size zaman zaman ürün ve hizmetlerimiz hakkında işinize yarayacak haberler göndermek isteriz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi sonlandırabilirsiniz. Bilgileriniz kesinlikle başka kişi ve/veya kurumla paylaşılmayacaktır.

Haberlerimiz

BBC Manşeti: Elektronik Sigara Sigarayı Bıraktırıyor

9
Sep

Bir-iki gün önce BBC’nin İngilizce kanalında yayınlanan makalede elektronik sigara ile sigarayı bırakmanın mümkün olduğu, elektronik sigaraların sigarayı bırakmada en az nikotin bantları kadar etkili olduğu ifade edildi. BBC elektronik sigara ile ilgili uzun zamandır güncel bilgileri haber yaparak kamuoyunu doğru bilinçlendirme adına harika elektronik sigara yazılarına imza atıyordu.

ELEKTRONİK SİGARA TAKVİMİ: ŞUBAT 2013

7 ay önce BBC esigara hakkında “Elektronik sigaralar mucize mi yoksa tehlike mi? adlı bir yazı yayınlayarak dürüstçe “elektronik sigara zararlı mı değil mi?” sorusunu sormuştu. Makaleden bazı alıntılar: “Nikotin bantları ve solunum cihazlarını da denedim. E-sigara çok daha iyi, çünkü sigara içiyormuş gibi hissettiriyor”, “E-sigaralar müthiş fikir. Hem sağlığınıza iyi geliyor, hem de tadı sigara gibi.”

Aynı yazıda elektronik sigara tanımlanıyor ve milyonlarca (evet milyonlarca) insanın hayatının kurtulabileceği belirtiliyor: “E-sigara iki parça halinde yapılıyor. Bir ucunda sıvı halde nikotin var, diğer ucunda şarj edilebilir bir pil ve püskürtücü bölme. Sigarayı içen kişi bir nefes çektiğinde sıvı nikotin buharlaşıyor ve ağzınıza doluyor. Yani, sigara dumanı gibi içinize çektiğiniz şey, büyük oranda su buharı oluyor…5 milyon hayat kurtulabilir”

ELEKTRONİK SİGARA TAKVİMİ: EYLÜL 2013

BBC belli ki güncel esigara araştırmalarını gözönünde bulundurarak pozisyonunu belirlemiş: Dediğimiz gibi, birkaç gün önce yayınlanan elektronik sigara makalesinin başlığı “Elektronik Sigara Sigarayı Bıraktırıyor”. Makeleden bir paragrafı olduğu gibi aktarıyoruz:

“Yeni Zelanda’daki Auckland Üniversitesi’nden bir araştırma 657 kişi üzerinde hem elektronik sigara hem de nikotin bandı testi yaptı. Lancet adlı dergide yayımlanan sonuçlara göre elektronik sigara kullananların yüzde 7,3’ü, nikotin bandı kullananların ise yüzde 5,8’i sigarayı bıraktı. Fakat araştırmacılar, hangi yöntemin daha iyi olduğunun belirlenebilmesi için yeterli sayıda kişide test yapılmadığını belirtiyor. Altı ay sonra, elektronik sigara kullananların yüzde 57’sinin, nikotin bantları kullananların ise yüzde 41’inin günlük tükettikleri paket sayısını azalttıkları görüldü.”

Tabii bu haber elektronik sigara ve sağlık bağlamında yadsınamaz bir değere sahip; yalnız olay sadece ‘sağlık’ değil. Aynı haberde şöyle bir cümle de geçiyor: “Ayrıca, araştırmamıza katılanların nikotin bantları yerine elektronik sigaralara daha hevesli olmaları da ilginçti”. İşte bu da elektronik sigara ve statü sembolü bağlantısının birebire yansımasıdır.

Elektronik sigara hem sağlıklı, hem de şık bir aksesuar!

Düşüncelerinizi aşağıya yazabilirsiniz...
Ovale Türkiye'ye Hoşgeldiniz, Burası Sizin Yeriniz!

Ovale markası birçok başarılı kuruluş gibi mütevazi bir başlangıç yaparak gösterdiğiniz teveccüh ile kıtadan kıtaya yayılmış, ondan fazla ülkede distribütörleri olan uluslararası bir firmaya dönüşerek e-sigara ile eşanlamlı hale gelmiştir. Bu kapsamlı başarının en iyi göstergesi, bize bahşettiğiniz güvendir. Bizim için paha biçilemez değerde olan güveniniz sayesinde bugün en kaliteli beyinleri işe alıyor, kılı kırk yaran AR-GE çalışmaları yürütüyor, güveninize layık olabilmek için kendimizi devamlı geliştirmeye çalışıyoruz. Bunu yapabilmek için Türkiye piyasasının özel şartlarını gözönünde bulundurmak gerektiğini de biliyoruz; bu yüzden hep yeni politikalar üretiyor, gerektiğinde varolan politikaları da revize ediyoruz.