BÜLTEN ABONELİĞİ
Size zaman zaman ürün ve hizmetlerimiz hakkında işinize yarayacak haberler göndermek isteriz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi sonlandırabilirsiniz. Bilgileriniz kesinlikle başka kişi ve/veya kurumla paylaşılmayacaktır.

Haberlerimiz

Sigaraya Verilen Para

19
Dec

Merhabalar efendim; bugün bakış açımızı biraz değiştirecek, sigaraya verilen para üzerinde duracağız. Sigaraya verilen para kişiden kişiye değişir, tabii, yalnız sigaraya verilen para “az” bile olsa sigarayı bıraktıktan sonra yılda binlerce lira tasarruf yaparsınız. İçtiğiniz sigara pahalı bir sigara ise, ve çok içiyorsanız (2013 sigara fiyatları düşünüldüğünde) nereden baksanız 10,000 TL üzerinde tasarruf yaparsınız. İşte sigaraya verilen para bu kadar korkunç boyutlarda!

Sigaraya Verilen Para (Minimum)

2013 sonu itibarıyla bir paket sigara fiyatı için minimum fiyatı 6 TL olarak alabiliriz. Üstüne bir de diyelim ki günde bir değil, iki de değil, 1,5 paket sigara içiyorsunuz. 6 x 1,5 = Günde 9 TL. Aylık sigara masrafı 270 TL eder ki sene hesabına vurulduğunda sigaraya verilen para yaklaşık 3,250 TL eder. Yani siz en ucuz sigaralardan içiyor olsanız bile bir senede sigaraya 3 bin TL’den fazla para harcıyorsunuz. Kabus gibi!

İşin daha da kötü tarafı bunun bir de tüm hayatınız boyunca sigaraya verilen para hesabı var ki insanların asıl keyfini kaçıran da budur. Asıl kabus bu: Diyelim 20 yaşında sigaraya başladınız ve, olmaz tabii ama diyelim ki sigara fiyatları sabit kaldı ve siz 65 yaşınıza kadar sigara içtiniz. 45 senede minimum sigara masrafı 45 x 3,250 = 146,250 TL. Evet, yanlış okumadınız. Yukarıdaki şekilde sigara içen birisi ömrü boyunca sigara için 150,000 TL harcar. En net tanımıyla 45 sene sonunda sigaraya verilen para yüzünden ev alacağınıza akciğer kanseri alırsınız.

Sigaraya Verilen Para (Maksimum)

Şaşırmaya hazır olun – 150,000 TL gibi rakamlardan daha kötüsü de var. Diyelim ki 10 liralık sigara içiyorsunuz; ve yine diyelim ki günde ortalama 1,5 paket sigara içiyorsunuz (İki paket de diyebilirdik ama gerek yok). 1,5 x 10 = Günde 15 TL. Yine aynı adımlarla aylık sigaraya verilen para hesaplandığında 15 x 30 = 450 TL eder. Yıllık sigaraya verilen para 12 x 450 = 5,400 TL eder.

Sigaraya verilen para yine 45 senelik bazda hesaplanırsa: 45 x 5,400 = 243,000 TL.

Ömrünüz boyunca sigaraya verilen para 250 bin TL. Eski parayla 250 milyar. Hani bu rakam hakkında konuşmak istesek de ne diyeceğiz ki? Şu noktada diyebileceğimiz tek şey sigarayı bırakın. İlle elektronik sigara ile bırakmanıza da gerek yok, siz yeter ki sigarayı bırakın çünkü fiziksel sağlık bir yana, finansal sağlık açısından da hastalanıyorsunuz.

Düşüncelerinizi aşağıya yazabilirsiniz...
Ovale Türkiye'ye Hoşgeldiniz, Burası Sizin Yeriniz!

Ovale markası birçok başarılı kuruluş gibi mütevazi bir başlangıç yaparak gösterdiğiniz teveccüh ile kıtadan kıtaya yayılmış, ondan fazla ülkede distribütörleri olan uluslararası bir firmaya dönüşerek e-sigara ile eşanlamlı hale gelmiştir. Bu kapsamlı başarının en iyi göstergesi, bize bahşettiğiniz güvendir. Bizim için paha biçilemez değerde olan güveniniz sayesinde bugün en kaliteli beyinleri işe alıyor, kılı kırk yaran AR-GE çalışmaları yürütüyor, güveninize layık olabilmek için kendimizi devamlı geliştirmeye çalışıyoruz. Bunu yapabilmek için Türkiye piyasasının özel şartlarını gözönünde bulundurmak gerektiğini de biliyoruz; bu yüzden hep yeni politikalar üretiyor, gerektiğinde varolan politikaları da revize ediyoruz.