BÜLTEN ABONELİĞİ
Size zaman zaman ürün ve hizmetlerimiz hakkında işinize yarayacak haberler göndermek isteriz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi sonlandırabilirsiniz. Bilgileriniz kesinlikle başka kişi ve/veya kurumla paylaşılmayacaktır.

Haberlerimiz

Sigara Yüzünden Boşananlar

3
Dec

Günaydınlar efendim; bugün sigara yüzünden boşananlar ve insanları bu tatsız noktaya getiren bazı sebeplerden dem vuracağız. Hepimizin malumu; dişlerin iltihaplanması ve diş çürüklerinin sebep olduğu kötü ağız kokusu boşanma ile sonuçlanabiliyor. Sigara yüzünden boşananlar bir tarafa, sigara genel toplamda sosyal hayatı da oldukça negatif etkiliyor. Birçok insan ağzı kötü kokuyor diye konuşmaktan kaçar, konuşurken elini ağzına götürür. Ama bunları yaşamanıza gerek yok.

Sigara Boşanma Sebebi

Sigara, Türkiye tarihinde ilk kez 2012 yılında kesinleşmiş bir mahkeme kararı ile resmen boşanma sebebi olarak kabul edildi. İstanbul’da oluşan içtihada göre bir kadın sigara içmekte ısrar ediyor ve çocuk yapmamak için ayak sürüyordu. Sigara yüzünden boşananlar konusuna ders kitabı niteliğinde bir kararla mahkeme bu durumu ‘kocaya duygusal şiddet uygulamak’ olarak değerlendirdi. Sigara yüzünden boşananlar ya da boşanma aşamasına gelenler için olaylar şöyle gelişti:

Adam, günde iki paket sigara içen karısından birçok kere sigarayı bırakmasını istedi ama kadın sigarayı bırakmadı. Bu sebepten ötürü evli çift önceleri bebek yapmak istemedi; ilerleyen zamanlarda çocuk yapmak isteyince de sigara sebebiyle olmadı. Sigara yüzünden boşananlar – bu cümle size tanıdık gelebilir: Kadın, kocasına "Sigarayı bırakacağıma seni bırakırım" türünden cümleler kurarak alevi iyice harladı ve adam karısını ikna edemeyince ikisi de sigara yüzünden boşananlar kervanına katıldı.

Diş Çürüğü Sebepleri

    1. Tarçın baharatı ağızdaki bakterilerle savaşır; her gün biraz tarçın çiğneyin.
    2. Ağzın kuru kalmaması için normalde biraz daha fazla su için ve şeker kullanımını azaltın.
    3. Yediklerinizi iyice çiğneyin – böylece yiyecek parçaları tükürükle olabildiğince çok karışacak ve ağzın içinde yemek parçaları kalma ihtimali azalacaktır.

Hayat ne enteresan; sigara yüzünden boşananlar doğru düzgün bir oral hijyen programı uygulasalar belki de boşanmayacaklar. Diş çürüğü de sigara ile oldukça bağlantılı bir problem olduğuna göre okumaya devam edelim. Diş fırçanızın ulaşamadığı ve etkisiz kaldığı yerlerde saklanmış gıda artıklarını çıkarabilmek için diş ipi kullanmakta fayda var. Sigara yüzünden boşananlar kategorisine dahil olmamak için ağız kokusuna karşı natürel malzemelerden de faydalanılabilinir – ki nane bunların en başında gelen, en etkili ağız kokusu gidericisi görevi gören mükemmel bir opsiyondur.

Düşüncelerinizi aşağıya yazabilirsiniz...
Ovale Türkiye'ye Hoşgeldiniz, Burası Sizin Yeriniz!

Ovale markası birçok başarılı kuruluş gibi mütevazi bir başlangıç yaparak gösterdiğiniz teveccüh ile kıtadan kıtaya yayılmış, ondan fazla ülkede distribütörleri olan uluslararası bir firmaya dönüşerek e-sigara ile eşanlamlı hale gelmiştir. Bu kapsamlı başarının en iyi göstergesi, bize bahşettiğiniz güvendir. Bizim için paha biçilemez değerde olan güveniniz sayesinde bugün en kaliteli beyinleri işe alıyor, kılı kırk yaran AR-GE çalışmaları yürütüyor, güveninize layık olabilmek için kendimizi devamlı geliştirmeye çalışıyoruz. Bunu yapabilmek için Türkiye piyasasının özel şartlarını gözönünde bulundurmak gerektiğini de biliyoruz; bu yüzden hep yeni politikalar üretiyor, gerektiğinde varolan politikaları da revize ediyoruz.