BÜLTEN ABONELİĞİ
Size zaman zaman ürün ve hizmetlerimiz hakkında işinize yarayacak haberler göndermek isteriz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi sonlandırabilirsiniz. Bilgileriniz kesinlikle başka kişi ve/veya kurumla paylaşılmayacaktır.

Haberlerimiz

Sigara Deneyi Demek Hayvanlara İşkence Demek

2
Oct

SİGARA İLE İLGİLİ YAPILAN ARAŞTIRMALAR

Hayvanlara yıllardır sigara dumanını zorla solutan deneyler yapılmaktadır ve insanlar genellilkle bunun farkında değildir. Hayvanlar normal olarak zehirli sigara dumanını içine çekmekten kaçındıklarından, laboratuvar fareleri küçük kutulara koyulur ve sigara dumanı doğrudan burunlarından yukarı pompayla verilir. Eskiden köpek ve maymunların boyunlarında açılan deliklere tüpler sokulur ya da yüzü saran maskelerle sigara dumanındaki zararlı gazlar hayvanlara zorla çektirilirdi. Sıklıkla uygulanan değişik bir deneyde ise, cilt tümörü ele alınarak büyümesini sağlamak için sigara katranı fare ve sıçanların direkt traşlanmış, çıplak derilerine sürülmüştür.

Dünyada sigaradaki zararlı maddeler hakkında bilgi edinmek, katran, karbonmonoksit ve diğer kanserojen maddeler hakkında bilgi sahibi olmak için hayvanlara çektirilen eziyet aslında bir işkence. Aşağıda belli başlı sigara deneylerine ait örnekler görülmektedir:

SİGARANIN İÇİNDEKİ ZEHİRLER

1. Sigaradaki katkı maddeleri: Bal, şeker, pekmez, erik suyu, misket limonu yağı, çikolata, kakao ve kahve özü gibi sigaraya katılan malzemelerin etkisinin test edildiği bir araştırmada, Philip Morris deneycileri sıçanları minicik kutulara doldurarak, 90 gün boyunca günde altı saat sigara dumanını doğrudan burunlarına pompaladılar ve bu yolla sigaranın akciğerlere verdiği zararlar incelendi.
2. Sigaradan tat alamamak: Sigaraya tat vermek için kullanılan yüksek fruktozlu mısır şurubunun etkilerini test etmek için R.J. Reynolds deneycileri sigara katranı alıp 1,000’den fazla fare ve sıçanın cildine sürdü ve sigara dumanı solumaya zorladı. Derilerine sigara katranı sürülmüş farelerin pek çoğu araştırma sırasında öldü. Derileri dökülen diğer farelerde birden çok cilt tümörü oluştu. Hayatta kalan bütün denek hayvanları öldürülerek otopsiye alındı.
3. Sigara ve akciğer kanseri: Philip Morris deneycileri sırf akciğerlerine yaptığı etkiyi karşılaştırmak için 1,000 sıçana iki yıl boyunca, günde altı saat, haftada yedi gün hem dizel motoru egzozu hem de pasif içicilik olarak sigara dumanı soluttu. Lorillard Tobacco (Newport ve başka sigara markaları üreten bir firma) tarafından tutulan deneyciler beş gün boyunca günde üç saat sıçanlara zorla sigara dumanındaki gazlar solutulduktan sonra sigaranın akciğere zararları nedir görmek için sıçanları öldürüp kesti.

Hayvanlar üzerinde yapılan deneylerde elde edilen istatistikler akciğer kanseri, gırtlak kanseri, ve benzeri marazlarla sigara kaynaklı hastalıklar arasındaki bağlantıyı ortaya çıkarmadığından, insanlardaki sigara ve kanser arasındaki ilinti yıllarca muallakta kalmıştır. Şu yazıyı yazmak bile bizi oldukça üzdü, umarız hayvanları sadece sigaranın sebep olduğu kanserler hakkında araştırma yaparken değil, tüm araştırmalarda kullanmaktan vazgeçerler çünkü kim siter böyle bir kabusa ortak olmayı? Sigaradaki zararlı maddeler önemli olabilir, araştırılması mutlaka gereklidir ama yok mudur bunun başka bir yolu?

Düşüncelerinizi aşağıya yazabilirsiniz...
Ovale Türkiye'ye Hoşgeldiniz, Burası Sizin Yeriniz!

Ovale markası birçok başarılı kuruluş gibi mütevazi bir başlangıç yaparak gösterdiğiniz teveccüh ile kıtadan kıtaya yayılmış, ondan fazla ülkede distribütörleri olan uluslararası bir firmaya dönüşerek e-sigara ile eşanlamlı hale gelmiştir. Bu kapsamlı başarının en iyi göstergesi, bize bahşettiğiniz güvendir. Bizim için paha biçilemez değerde olan güveniniz sayesinde bugün en kaliteli beyinleri işe alıyor, kılı kırk yaran AR-GE çalışmaları yürütüyor, güveninize layık olabilmek için kendimizi devamlı geliştirmeye çalışıyoruz. Bunu yapabilmek için Türkiye piyasasının özel şartlarını gözönünde bulundurmak gerektiğini de biliyoruz; bu yüzden hep yeni politikalar üretiyor, gerektiğinde varolan politikaları da revize ediyoruz.