BÜLTEN ABONELİĞİ
Size zaman zaman ürün ve hizmetlerimiz hakkında işinize yarayacak haberler göndermek isteriz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi sonlandırabilirsiniz. Bilgileriniz kesinlikle başka kişi ve/veya kurumla paylaşılmayacaktır.

Haberlerimiz

Sigara Bırakma Yolları

23
Dec

Yeni bir yıla doğru hızla ilerlerken sigara bırakma yolları üzerinde durmak istedik. Sigara bırakma yolları esas olarak ikiye ayrılır:

  • İrade gücü kullanarak sigara bırakma
  • Destekli sigara bırakma yolları

İrade Gücüyle Sigara Bırakma

Sadece irade gücü ile sigarayı bırakmak oldukça zordur. Sigara içen birisi nikotin almadan, el alışkanlığını tatmin etmeden nasıl sigarayı bırakabiliyor bunu gerçekten anlamakta zorluk çekeriz. Elbette önemli olan sigarayı bırakmak, onun için desteksiz sigarayı bırakan arkadaşları kutluyoruz. Sigara bırakma yolları arasında çoğunluğun tercih ettiği yöntem ise asıl konumuzu oluşturuyor. Sigara bırakma yolları, sigarayı bırakmak isteyenler çerçevesinde farklı insanlarda farklı etkiler yaratmaktadır. Peki bu neden önemli?

Önemli çünkü herkes için tek bir yol yoktur, insandan insana değişir. Sigara bırakma yolları içinde önde gelen opsiyon elektronik sigara teknolojisidir ve diğer sigara bırakma yolları ile karşılaştırıldığında sigara bıraktırmadaki başarısı ile hiç mübalağasız en öndedir. Bazıları Champix gibi sigara bırakma ilaçları ile sigarayı bırakabiliyor ama hepsi çok kötü mide problemleri yaşıyor, bazıları ise intihar ve ölüm gibi düşüncelerin içine giriyorlar. Sigara bırakma yolları arasında nikotin bandı ve sakızı en işe yaramayan iki yöntem diyebiliriz.

Sigarayı Bırakmak İçin Elektronik Sigara İçin

Elektronik sigara nikotin veriyor, ayrıca insanın sigarayı elinde tutup ağzına götürme konusunda şartlanmış psikolojisini de tatmin ediyor. Sigara bırakma yolları arasında bu iki özelliğe sahip başka hangi yöntem var? Yok. Bu yüzden sigara bırakma yolları arasından seçim yaparken sigarayı bırakmak için ihtiyacınız olacakları baştan düşünün, yoksa sigarayı bırakmak zorlaşabilir.

Biz elektronik sigara ile sigarayı bırakan insanlarız. Farklı sigara bırakma yolları denemişliğimiz vardır ama bizim için işe yarayan tek çözüm elektronik sigara olmuştur. Tabii ki etrafımızda sigara bırakma hapı kullanıp sigarayı bırakan insanlar da var…yalnız irade gücüyle sigaradan kurtulan da. Var, ama az. Konu yine “mühim olan sigarayı bırakmak, nasıl bıraktığın önemi değildir” cümlesine geliyor. Dünyada sigara yüzünden ölen bu kadar insan varken sigarayı bırakmak için herşey denenmelidir. Şaka değil, sigaranın sağlığa zararları inanılmaz boyutlarda – resmen insanın kolunu bacağını kesiyorlar! Sigara bırakma yolları arasında en riskli seçeneklerden olan sigara bırakma hapı (Champix gibi) insanın aklına durduk yere ölüm ve intihar gibi düşünceler sokuyor. Sigara bırakma yolları arasında Alo 171 Sigara Bırakma Hattı bir aralar çok yaygındı ama bu kurum işi iyice ticarete dökmüş görünüyor. Sigara bırakma yolları çok olmakla beraber insana adam gibi seçenek sunan bir tek elektronik sigara vardır ve diğer sigara bırakma yolları ile kıyaslanamayacak kadar üstündür.

Düşüncelerinizi aşağıya yazabilirsiniz...
  • Hale Kalınkol
    Bir çok yöntemi denedim ama bir şekilde olmadı , nikotin bantı taktım ama gene sigara içtim..hipnoz yaptırmaya korktum desem yeridir..bitkisel ilaçlar diledim..olmadı olmadı..elipsi aldığım günden sonra bir daha içmedim ve pes vallahi dedim..Elektronik sigara gerçekten de çok etkili bir yöntem olmuş.
  • Canan Gelişen
    Alo171 adam dolandırıyor…Yok böyle bir sistem..elektronik sigara hayat kurtarıyor hala bir dönüpte bu alet neymiş diyen olmadı ya ben ona şaşıyorum..
  • Hakan Cankıran
    Para herşeyin kralı olmuş..Senin benim sağlığım pek önemsenmiyor..Sigara dururken ne diye elektronik sigara ile uğraşırlar..derin meseleler..
  • Erdinç Kara
    Elektronik sigara olayını ilk gördüğümde bu alet epey tutacak ve belki de çağın ürünü olacak demiştim...Az kaldı olacak inanıyorum; çünkü işe yarıyor.
Ovale Türkiye'ye Hoşgeldiniz, Burası Sizin Yeriniz!

Ovale markası birçok başarılı kuruluş gibi mütevazi bir başlangıç yaparak gösterdiğiniz teveccüh ile kıtadan kıtaya yayılmış, ondan fazla ülkede distribütörleri olan uluslararası bir firmaya dönüşerek e-sigara ile eşanlamlı hale gelmiştir. Bu kapsamlı başarının en iyi göstergesi, bize bahşettiğiniz güvendir. Bizim için paha biçilemez değerde olan güveniniz sayesinde bugün en kaliteli beyinleri işe alıyor, kılı kırk yaran AR-GE çalışmaları yürütüyor, güveninize layık olabilmek için kendimizi devamlı geliştirmeye çalışıyoruz. Bunu yapabilmek için Türkiye piyasasının özel şartlarını gözönünde bulundurmak gerektiğini de biliyoruz; bu yüzden hep yeni politikalar üretiyor, gerektiğinde varolan politikaları da revize ediyoruz.