BÜLTEN ABONELİĞİ
Size zaman zaman ürün ve hizmetlerimiz hakkında işinize yarayacak haberler göndermek isteriz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi sonlandırabilirsiniz. Bilgileriniz kesinlikle başka kişi ve/veya kurumla paylaşılmayacaktır.

Haberlerimiz

Elektronik Sigara ve Sigaranın Karşılaştırmalı Masraf Dökümü

29
Oct

Son zamanlarda elektronik sigara hakkında yazılan-çizilen neşriyatın ezici çoğunluğu elektronik sigara olayını sağlık açısından incelemektedir. Elektronik sigaranın sigarayı bırakmak için faydaları belli ama nedense elektronik sigara finansal fayda açısından pek ele alınmıyor. İnsanlar elektronik sigara kullanarak o kadar çok para kurtarabilirler ki, amiyane tabiriyle tam bir akıllara ziyan durumu var. İnsanlar elektronik sigara kullanarak o kadar çok para kurtarabilirler ki, amiyane tabiriyle tam bir akıllara ziyan durumu var. Birazdan elektronik sigara ve sigara masraflarını karşılaştırarak inceleyeceğiz ama şimdiden diyebiliriz ki piyasadaki en ucuz sigarayı içiyor olsanız bile elektronik sigara ile senede rahat 5,000 TL kurtarabilirsiniz.

MASRAF KARŞILAŞTIRMASI

Diyelim günde 1,5 paket içiyorsunuz. Orta pahalılıkta bir sigara içtiğinizi düşünelim, paketi 7 TL olsun. Günlük sigara masrafınız 10,5 TL eder. Aylık masraf 315 TL, yıllık sigara masrafı 3,780 TL eder. Elektronik sigara kullanan birisi ise ilk başta nitelikli bir elektronik sigara takımı almak için 350-400 TL civarı bir rakam öder. Bir de adam gibi e-sigara likiti alır, o da 45 TL civarı tutsa ilk başta aşağı yukarı 425 TL eder. Diyelim ki ayda ki şişe elektronik sigara likiti kullandınız, o da 90 eder. Arada bir elektronik sigara yedek parça ister, o da aylık 45 TL tutsun diyelim (tutmaz ama bol bol verelim). Esigara likit ve yedek parçaları yıllık toplamda 2,160 TL masraf ettirir. Toplamda yıllık elektronik sigara masrafı 2,045 TL olur.

Yani nereden baksanız, en kötü rakamlarla bile hesaplayınca elektronik sigara size her ay en azından 200 TL civarı para kurtarır. Asgari ücretin %20’si! Zaten bir de daha pahalı bir sigara içiyorsanız, ve günde 1,5 paketten fazla içiyorsanız elektronik sigara kullanarak yılda binlerce TL kurtarabilirsiniz. E-sigara bir sağlık yatırımıdır ama gördüğünüz gibi elektronik sigara sadece sağlıksal getirisi olan bir teknoloji değildir. Elektronik sigara-elektronik sigara likiti-elektronik sigara parçaları ekseninde müthiş bir parasal getirisi de vardır.

KISSADAN FİNANSAL HİSSE

Esigara içmek, normal sigara içmeye göre çok ama çok daha ekonomiktir. Yukarıda gösterdiğimiz örnekte elektronik sigara için en başta ödenen 425 TL’yi saymasak (tek seferlik ödeme çünkü) elektronik sigara fiyatları sigara fiyatları ile karşılaştırıldığında daha avantajlı görünüyor. Elektronik sigara ürünleri bulunabilirlik açısından da gayet başarılı. E-sigara modelleri çeşit çeşit, elektronik sigara likitleri birçok farklı aromada sunuluyor, esigara parçaları ise çeşit çeşit.

Elektronik sigara sadece fiziksel sağlık değildir, aynı zamanda finansal sağlığı da ifade eder. Elektronik sigara ile sigarayı kolayca bırakabilir, her açıdan çok daha kaliteli bir yaşam sürebilirsiniz.

Düşüncelerinizi aşağıya yazabilirsiniz...
Ovale Türkiye'ye Hoşgeldiniz, Burası Sizin Yeriniz!

Ovale markası birçok başarılı kuruluş gibi mütevazi bir başlangıç yaparak gösterdiğiniz teveccüh ile kıtadan kıtaya yayılmış, ondan fazla ülkede distribütörleri olan uluslararası bir firmaya dönüşerek e-sigara ile eşanlamlı hale gelmiştir. Bu kapsamlı başarının en iyi göstergesi, bize bahşettiğiniz güvendir. Bizim için paha biçilemez değerde olan güveniniz sayesinde bugün en kaliteli beyinleri işe alıyor, kılı kırk yaran AR-GE çalışmaları yürütüyor, güveninize layık olabilmek için kendimizi devamlı geliştirmeye çalışıyoruz. Bunu yapabilmek için Türkiye piyasasının özel şartlarını gözönünde bulundurmak gerektiğini de biliyoruz; bu yüzden hep yeni politikalar üretiyor, gerektiğinde varolan politikaları da revize ediyoruz.