BÜLTEN ABONELİĞİ
Size zaman zaman ürün ve hizmetlerimiz hakkında işinize yarayacak haberler göndermek isteriz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi sonlandırabilirsiniz. Bilgileriniz kesinlikle başka kişi ve/veya kurumla paylaşılmayacaktır.

Haberlerimiz

Katran ve Sigara

11
Feb

Katran ve sigara arasındaki ilişkiyi incelemek için önce katran nedir, buna bakmamız gerekiyor. Katran (zifir olarak da anılır), sigaranın yakılmasıyla ortaya çıkan dumanı oluşturan partiküllerdir. Katran ve sigara bağlantısına derinlemesine girmeden önce şunu belirtmek gerekir: Katran, sigaradaki en ölümcül kanserojen maddelerden biridir. Google’da katran ve sigara ilişkisi hakkında oldukça kaliteli bilgiler bulunmaktadır. Katran ve sigara arasındaki bilimsel bağlantının maddesel açılımını ortaya koyan araştırmaların sonuçlarına göre katran ve sigara birbirinden bağımsız düşünülemeyecek konulardır.

KİMYASAL ZIMPARA

Katran ve sigara arasındaki güçlü bağları incelerken insanlar nedense sigaranın aynı zamanda katran anlamına geldiğini farketmez. İşin gerçeği şu ki, insana esas olarak zarar veren sigara değil, sigaranın yanmasıyla oluşan katrandır. Katran ve sigara ilişkisini bu açıdan değerlendirdiğimizde sigaradan kurtulma ihtimalimiz artmaktadır. Sigara bırakma süreci oldukça kolay bir hale dönüşür, çünkü herhangi bir planı olmadan sigarayı bırakmaya çalışanlar çoğunlukla başarısız olur.

Sigarayı bırakmak istiyorum diyen bir tiryaki önce sigaranın neden olduğu hastalıklar gibi konularda bilinçlenmeli, ancak bunda sonra sigarayı bırakmayı denemelidir. Aynısını katran ve sigara için de söyleyebiliriz. Katran, gözümüzle göremediğimiz katı maddelerden oluşur ve sigara dumanı ile eşanlamlıdır. Sigaradan kurtulmak isteyen her tiryaki katran ve sigara arasındaki bağlantıyı düşünürken çektiği her nefesin aslında katı maddelerden oluştuğunu bilmelidir. Bu maddeler boğaz ve akciğerleri zımparalayarak zarar verir (sigaradan kaynaklanan öksürük kısmen bu sebepten meydana gelir).

SİNSİ DÜŞMAN

Yapılan sayısız bilimsel araştırmaya göre katran ve sigara ile ilgili her seviyede ayrı ayrı incelemelerde bulunulmuştur. Bu çalışmalar sonucunda sigara içmek ve akciğer kanseri arasındaki ilişki inkar edilemeyecek şekilde ortaya konmuştur. Yapılan otopsiler, sigaranın akciğerlerde hücresel deformasyonlara yol açtığını göstermiştir. Katran ve sigara arasındaki bağlantı tam olarak budur: sigara insan akciğerindeki hücrelerin yapısını ve çalışma sistemini bozmaktadır. Bilimadamları doğrudan “sigara kansere yol açıyor” şeklinde cümleler kuramıyor, yalnıza elindeki bilgiler ışığında konuşabiliyor – “sigara içmek, akciğer hücrelerini bozuyor”. Katran ve sigara için bunlardan başka ne diyebiliriz ki? Sigara yüzünden bozulan akciğer hücreleri zamanla ura dönüşüp akciğer kanseri ve daha nice hastalığa sebep verebiliyor. Sigarayı bırakmak için bundan iyi bir sebep olamaz!

Düşüncelerinizi aşağıya yazabilirsiniz...
Ovale Türkiye'ye Hoşgeldiniz, Burası Sizin Yeriniz!

Ovale markası birçok başarılı kuruluş gibi mütevazi bir başlangıç yaparak gösterdiğiniz teveccüh ile kıtadan kıtaya yayılmış, ondan fazla ülkede distribütörleri olan uluslararası bir firmaya dönüşerek e-sigara ile eşanlamlı hale gelmiştir. Bu kapsamlı başarının en iyi göstergesi, bize bahşettiğiniz güvendir. Bizim için paha biçilemez değerde olan güveniniz sayesinde bugün en kaliteli beyinleri işe alıyor, kılı kırk yaran AR-GE çalışmaları yürütüyor, güveninize layık olabilmek için kendimizi devamlı geliştirmeye çalışıyoruz. Bunu yapabilmek için Türkiye piyasasının özel şartlarını gözönünde bulundurmak gerektiğini de biliyoruz; bu yüzden hep yeni politikalar üretiyor, gerektiğinde varolan politikaları da revize ediyoruz.