BÜLTEN ABONELİĞİ
Size zaman zaman ürün ve hizmetlerimiz hakkında işinize yarayacak haberler göndermek isteriz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi sonlandırabilirsiniz. Bilgileriniz kesinlikle başka kişi ve/veya kurumla paylaşılmayacaktır.

Haberlerimiz

Nikotinsiz Elektronik Sigara Likitine Geçiş Süreci

24
Oct

Çok iyi hatırlıyorum, ben elektronik sigara kullanmaya 15.01.2010 tarihinde başladım ve o gün bugündür elektronik sigara kullanıyorum. Dile kolay 4 sene olmuş; 2010’da eşime yaşgününde ne alsam diye dört dönerken elektronik sigara almaya karar vermiştim. Hiç unutmam o zaman elektronik sigara almak için Türkiye’de fazla seçenek yoktu, yurtdışından almaya zaman yoktu onun için esigara olsun çamurdan olsun diyerek Çin malı eGo tipi bir elektronik sigara takımı almıştım.

PİŞMAN OLMAK

Elektronik sigara ve 9 mg’lık – bunu da hiç unutmam – RY4 elektronik sigara likiti geldikten ve eşime hediyesini verdikten sonra arada bir eşimden e-sigara “otlanır” oldum. Yemekten sonra bir fırt, duştan sonra bir fırt derken cihaz bozulmuştu ama e-sigara maceram da böylelikle başlamış oldu (ve, evet, en iyi elektronik sigara en ucuz elektronik sigara demek değildir – ekonomik diye alacağınız ucuz elektronik sigara çok çabuk bozulabiliyor).

Tabii o zamanlar elektronik sigara ile ilgili o kadar Türkçe kaynak yoktu. Esigara, öğrendik ki, 2010 yılında tam bir deneme-yanılma olayıydı. Çok sinirlendiğimi de hatırlıyorum. Elektronik sigara 1 haftada bozulur mu? Bozulmaz. En azından bozulmaması lazım. Ben de gidip İtalya’dan sipariş vermiştim. Elektronik sigara olarak eGo-T, elektronik sigara likiti olarak 16 mg’lık Black Old almıştım ve artık mod elektronik sigara kullanıyor olsam da kesinlikle normal sigaraya dönmedim.

DÜZLÜĞE ÇIKMAK

İlk e-sigara tecrübem 9 mg nikotin içeren bir e-likit ile olmuştu. O ucuz eGo elektronik sigara bozulmadan önce 9 mg nikotin beni kesmiyor diye düşünmüştüm açıkçası – ki bu yüzden İtalya’dan 16 mg’lık likit aldım. 16 mg’lık e-likit nikotin ihtiyacı karşılamak açısından çok iyi gelmişti. Elektronik sigara kullanmaya başladıktan 2 sene sonra yavaş yavaş 12,5 mg seviyesine inmiştim.

Geldiğim en son noktada elektronik sigara içerken 3mg nikotin seviyesinde likit kullanıyorum. 0 mg’lık elektronik sigara likiti nedense tam kesmemiştir beni. Kartuş dolduracağım zaman ara ara denesem de artık psikolojik mi desem fizyolojik mi bir şekilde nikotin istiyorum…yine de dengeyi sağladım nikotin 3mg seviyelerinde sabitlendi.

Düşüncelerinizi aşağıya yazabilirsiniz...
Ovale Türkiye'ye Hoşgeldiniz, Burası Sizin Yeriniz!

Ovale markası birçok başarılı kuruluş gibi mütevazi bir başlangıç yaparak gösterdiğiniz teveccüh ile kıtadan kıtaya yayılmış, ondan fazla ülkede distribütörleri olan uluslararası bir firmaya dönüşerek e-sigara ile eşanlamlı hale gelmiştir. Bu kapsamlı başarının en iyi göstergesi, bize bahşettiğiniz güvendir. Bizim için paha biçilemez değerde olan güveniniz sayesinde bugün en kaliteli beyinleri işe alıyor, kılı kırk yaran AR-GE çalışmaları yürütüyor, güveninize layık olabilmek için kendimizi devamlı geliştirmeye çalışıyoruz. Bunu yapabilmek için Türkiye piyasasının özel şartlarını gözönünde bulundurmak gerektiğini de biliyoruz; bu yüzden hep yeni politikalar üretiyor, gerektiğinde varolan politikaları da revize ediyoruz.