BÜLTEN ABONELİĞİ
Size zaman zaman ürün ve hizmetlerimiz hakkında işinize yarayacak haberler göndermek isteriz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi sonlandırabilirsiniz. Bilgileriniz kesinlikle başka kişi ve/veya kurumla paylaşılmayacaktır.

Haberlerimiz

Sigara Alternatifi

24
Jan

Elektronik sigara dışında sigara alternatifi olabilecek başka bir ürün var mıdır sizce? Sigara alternatifi olarak başka ne sayılabilir? Sigara bıraktıran ilaç deseniz olmaz, nikotin sakızı hiç olmaz. Elektronik sigara dışında hiçbir sigara bırakma ürünü sigara alternatifi olarak sayılmamalıdır çünkü ne sigara bırakma hapı ne sakız…hiçbiri sigara bırakma konusunda elektronik sigara kadar etkili değil. Elektronik sigara gibi elde tutulan ve zaman zaman sigara gibi nefes çekebileceğiniz bir sigara alternatifi yoktur.

Elektronik Sigara, Sigara Yerine Geçer

Doğrudur. Elektronik sigara, sigara yerine kullanılan bir sigara alternatifi olarak insanlara hem sigarayı bıraktırıyor, hem de tasarruf yapmalarını sağlıyor. Sigara alternatifi sayılabilecek bir ürünün özellikleri arasında bulunması gerekenler şöyledir:

  • Nikotin veren bir ürün olmalıdır (sigara krizi yaşatmamalıdır).
  • Elde tutulup, ağza götürülebilen bir ürün olmalıdır; sigarayı simülatörü olmalıdır.
  • Portatif olmalıdır; sigara içilen her yerde kullanılabilmelidir.
  • Kullanıldığı zaman insanda rahatlatıcı bir his yaratmalıdır.

İşte bu yüzden sigara alternatifi olabilecek başka bir ürün ya da hizmet bulunmamaktadır. Yukarıdaki kriterleri tatmin eden bir tek elektronik sigara vardır, ayrıca elektronik sigara ile sigarayı bırakmak diğer sigara bırakma yöntemleri ile karşılaştırıldığında çok daha etkili ve sonuç almak adına çok daha başarılı bir sigara bırakma yöntemidir.

Sigara Yerine Ne İçilebilir?

Sigara alternatifi ne olabilir sorusunu sigara yerine ne içilebilir şeklinde sorduğumuzda ise aklımıza spesifik olarak ciğerlere çekilen bir ürün gelir. Puro ve puro türevleri deseniz o da tütün olduğu için temelde sigaradan çok farklı değildir. Nargile deseniz, o da sigara alternatifi olamaz çünkü o da tütünün yakılması ve ciğerlere duman çekilmesi prensibine dayanıyor. sigaranın yerine ne içilebilir sorusuna verilebilecek en tatminkar cevap elektronik sigara diye düşünüyoruz çünkü esigara, sigara alternatifi olabilmek için gereken bütün özelliklere haizdir.

Elektronik sigara sadece en iyi sigara alternatifi olmakla da kalmıyor tabii…yazımızın başında da belirttiğimiz üzere elektronik sigara kullanımı ile (2014 sigara fiyatları baz alınarak) senede nereden baksanız binlerce lira tasarruf yapılır. Sigara alternatifi meselesi tüm bu açılardan değerlendirilince elektronik sigara teknolojisinin bu sıfatı ne kadar hak ettiği ortaya çıkmaktadır.

Düşüncelerinizi aşağıya yazabilirsiniz...
Ovale Türkiye'ye Hoşgeldiniz, Burası Sizin Yeriniz!

Ovale markası birçok başarılı kuruluş gibi mütevazi bir başlangıç yaparak gösterdiğiniz teveccüh ile kıtadan kıtaya yayılmış, ondan fazla ülkede distribütörleri olan uluslararası bir firmaya dönüşerek e-sigara ile eşanlamlı hale gelmiştir. Bu kapsamlı başarının en iyi göstergesi, bize bahşettiğiniz güvendir. Bizim için paha biçilemez değerde olan güveniniz sayesinde bugün en kaliteli beyinleri işe alıyor, kılı kırk yaran AR-GE çalışmaları yürütüyor, güveninize layık olabilmek için kendimizi devamlı geliştirmeye çalışıyoruz. Bunu yapabilmek için Türkiye piyasasının özel şartlarını gözönünde bulundurmak gerektiğini de biliyoruz; bu yüzden hep yeni politikalar üretiyor, gerektiğinde varolan politikaları da revize ediyoruz.