BÜLTEN ABONELİĞİ
Size zaman zaman ürün ve hizmetlerimiz hakkında işinize yarayacak haberler göndermek isteriz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi sonlandırabilirsiniz. Bilgileriniz kesinlikle başka kişi ve/veya kurumla paylaşılmayacaktır.

Haberlerimiz

Elektronik Sigara Gerçeği

5
Dec

Elektronik sigara gerçeği yadsınamaz boyutlara ulaştıkça üç maymunları oynayanlar gözlerini daha bir sıkı kapıyor, kulaklarını iyiden iyiye kapatıyorlar. Şaşırtıcı mı? Hayır; sonuçta elektronik sigara da diğer tüketici ürünleri gibi ve insanlar kullandıkça engeller bir bir ortadan kalkıyor.

Elektronik Sigara Kullanmak Marjinallik Olarak Değerlendirilebilir Mi?

Bizce evet, ama sanıldığı gibi negatif anlamda değil. E-sigara kullananların o klasik çan eğrisinin daralan kısmında yer almaktadır, burası kesin ama “marjinal” kelimesi olumsuz yönlere çekilebiliyor. Halbuki toplumun ezici çoğunluğundan farklı davranan insanlara marjinal denir ve topluma zararı yoksa negatif bağlamda marjinal kelimesini kullanmak doğru olmaz. Elektronik sigara kullanmak da aynı şekilde. Elektronik sigara içen yalnızca kendisine etki ettiği için bu bağlamda marjinal diyeceksek “öncü, lider” bağlamında konuşmamız gerekir.

Elektronik sigara ile toplum önderi olmak arasındaki bağlantı nedir mi diyorsunuz? Şöyle ki: Elektronik sigara bir sigara bırakma ürünü. Yani e-sigara olumlu bir amaca hizmet ediyor. Sigara bırakmak için elindeki bütün opsiyonları değerlendirerek bilinçli bir şekilde bütün sigara bırakma yöntemleri hakkında bilgi edinip elektronik sigara kararı verenler sigaradan kurtulmak isteyen başkalarına olumlu birer örnek oluşturuyor. Bir başka deyişle insanlara yol gösteriyor.

Elektronik Sigara Kullanmak Liberalizm Olarak Değerlendirilebilir Mi?

Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde göre liberalizm serbestlik demek. Elektronik sigara kullanmak bir insanın kişisel serbesti taraftarı olduğunu söyleyebilir miyiz? Bizce, yine, evet. Ve yine negatif anlamda olmayacak şekilde. Esigara kullanmak bireysel bazda kendi kararını verebilme ve uygulayabilme taraftarı olan insanlar arasında oldukça yaygın, onun için elektronik sigara içenler olumlu bir liberalizm tanımı altında kategorize edilebilir.

Belki de bütün mesele yeniliklere açık olmakla ilgili, emin değiliz. Elektronik sigara gibi oldukça başarılı bir sigara bırakma yöntemi varken insanlar neden hala kalıplaşmış ve sigara bıraktırmada etkisi fazla olmayan metotlara yönelir ki? Sigara bırakma ilacı olsun nikotin sakızı olsun; bunların hiçbiri sigara bıraktırma açısından elektronik sigara kadar etkili değil.

Kaynak İngilizce ama iki üniversitenin sigarayı bırakmak üzerine ortaklaşa yaptıkları araştırmada deneklerden %31’i elektronik sigara kullanmaya başladıktan altı ay sonra sigarayı bıraktığı gözlemlenmiştir. Aynı araştırmada kapsamında nikotin bandı ve nikotin sakızı gibi sigara bırakma yöntemleri kullanan deneklerin altı ay sonunda sigara bırakma oranları %12-%18 arasında ölçümlenmiş. Aradaki fark inanılmaz! Ki olayın bir de psikolojik yönü var: araştırma sonuçlarının özetinde geçen ifadeye göre e-sigara insanda fiziksel olarak normal sigara içiyormuş etkisi yaratıyor, böylelikle tiryakinin el alışkanlığını tatmin ederek sigara bırakma konusunda etkili oluyor. Sonuç: elektronik sigara diğer sigara bırakma yolları ile karşılaştırıldığında açık ara önde gidiyor.

Düşüncelerinizi aşağıya yazabilirsiniz...
Ovale Türkiye'ye Hoşgeldiniz, Burası Sizin Yeriniz!

Ovale markası birçok başarılı kuruluş gibi mütevazi bir başlangıç yaparak gösterdiğiniz teveccüh ile kıtadan kıtaya yayılmış, ondan fazla ülkede distribütörleri olan uluslararası bir firmaya dönüşerek e-sigara ile eşanlamlı hale gelmiştir. Bu kapsamlı başarının en iyi göstergesi, bize bahşettiğiniz güvendir. Bizim için paha biçilemez değerde olan güveniniz sayesinde bugün en kaliteli beyinleri işe alıyor, kılı kırk yaran AR-GE çalışmaları yürütüyor, güveninize layık olabilmek için kendimizi devamlı geliştirmeye çalışıyoruz. Bunu yapabilmek için Türkiye piyasasının özel şartlarını gözönünde bulundurmak gerektiğini de biliyoruz; bu yüzden hep yeni politikalar üretiyor, gerektiğinde varolan politikaları da revize ediyoruz.