BÜLTEN ABONELİĞİ
Size zaman zaman ürün ve hizmetlerimiz hakkında işinize yarayacak haberler göndermek isteriz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi sonlandırabilirsiniz. Bilgileriniz kesinlikle başka kişi ve/veya kurumla paylaşılmayacaktır.

Haberlerimiz

Elektronik Sigarayla Sigarayı Bırakanlar

17
Jan

Elektronik sigarayla sigarayı bırakanlar tamamen bırakır. Elektronik sigarayla sigarayı bırakanlar, değişik yöntemlerle sigarayı bırakanlara kıyasla çok daha iyi sonuçlar alırlar. Bu yüzdendir ki elektronik sigara ile sigarayı bırakmak, nikotin sakızı, nikotin bandı, sigara bırakma ilacı gibi yöntemlere göre çok daha fazla tercih edilmektedir.

Sigarayı Bırakabilirsiniz

Elektronik sigarayla sigarayı bırakanlar, e sigara kullanımı ile yalnızca fiziksel sağlıklarını geri kazanmakla kalmıyorlar, aynı zamanda senelik onbin TL ayarında tasarruf da yapıyorlar. Ya pasif içicilik? Elektronik sigara teknolojisi duman yerine buharla çalışır (bildiğimiz su buharı). Buharlaştırılan ve ciğere çekilen elektronik sigara likiti, sigaradaki zararlı maddelerin başında gelen ve en ölümcül kanser yapıcı maddelerden olan katran (zifir) ve CO (karbonmonoksit) içermediği için pasif içiciliğin zararları da bir anda ortadan kalkar. Açıkçası elektronik sigarayla sigarayı bırakanlar o kadar avantaj elde ederler ki şaşırmamak lazım. Herkes için daha sağlıklı, hem de çok ekonomik. Eskilerin tabiriyle tam bir “bundan iyisi Şam’da kayısı” durumu diyebiliriz elektronik sigara için…ki bu teknoloji bunu gerçekten de hak ediyor.

Elektronik sigarayla sigarayı bırakanlar sigara krizi yaşamaz, nikotin krizine girmez. E sigara için söylenebilecek en olumlu şeylerden biridir bu. Sigara bırakma kararı zordur, uygulamaya geçirmek insanı bazen üzebilir ama elektronik sigarayla sigarayı bırakanlar arasında bu durum görülmez. Nedeni ise çok basit: Elektronik sigara kullanımı için gerekli olan elektronik sigara likiti, siz istediğiniz takdirde, nikotin içerebilir. Sigara krizi aslında bir nikotin krizi olduğundan e sigara likiti ile nikotin ihtiyacınızı karşılarsınız. Zaman içerisinde de bünyenizin durumuna göre nikotini azaltabilirsiniz.

Sigarayı Bıraktıktan Sonra

Elektronik sigarayla sigarayı bırakanlar akciğer kanseri ve diğer kanserlere yakalanma riskini oldukça azaltmış olur. Sırf bu bile sigarayı bırakmak ve elektronik sigara almak için yeter bizce. Akciğer kanseri kadar kötü az şey vardır herhalde… elektronik sigarayla sigarayı bırakanlar, elde ettikleri bütün avantajları bir kenara koysalar bile sadece akciğer kanseri riski yüzünden e-sigara almak doğru karar olacaktır. Sigara ve kanser ilişkisi bilimsel araştırmalar çerçevesinde bu kadar açık ve net ortaya konulmuşken bir an önce sigarayı bırakmak için harekete geçmenizde fayda vardır.

Elektronik sigarayla sigarayı bırakanlar sigara masrafı çerçevesinde yılda binlerce TL tasarruf yapar. Para konusu ortada; elektronik sigarayla sigarayı bırakanlar (ki 2014 sigara zammı sigara fiyatlarını iyice pahalılaştırdı) yıllık sigaraya verilen para düşünüldüğünde ortalama rakamlarla bile 5-10bin TL tasarruf yapmaktadır. Türkiye’nin ekonomisi düşünüldüğünde elektronik sigarayla sigarayı bırakanlar Türkiye’nin zaten zor iktisadi şartlarını önemli miktarlarda telafi ediyor. Senelik sigaraya harcanan para 30-40 yıllık bir tiryakiliğe endekslendiğinde ortaya çıkan rakamlar cidden korkunç (150,000 – 400,000 TL).

Elektronik sigarayla sigarayı bırakanlar sinirlenmeden ve kilo almadan bırakırlar. Birçok insan için hayati önemdeki bu iki problem de elektronik sigara kullanımı ile bir anda ortadan kalkıyor. Asabiyet yok, kilo almak yok. Nikotin ihtiyacınız karşılanıyor, ayrıca yıllarca sigara içmenin yarattığı el alışkanlığı şartlanması da e sigara ile halloluyor çünkü elektronik sigara elinizde tutabildiğiniz bir teknolojidir. Elektronik sigara bu gibi sebeplerden ötürü diğer sigara bırakma ürünleri ile kıyaslandığında açık ara öndedir – çünkü e sigara diğer sigara bırakma yolları gibi eksik/noksan bir teknoloji değildir.

Düşüncelerinizi aşağıya yazabilirsiniz...
Ovale Türkiye'ye Hoşgeldiniz, Burası Sizin Yeriniz!

Ovale markası birçok başarılı kuruluş gibi mütevazi bir başlangıç yaparak gösterdiğiniz teveccüh ile kıtadan kıtaya yayılmış, ondan fazla ülkede distribütörleri olan uluslararası bir firmaya dönüşerek e-sigara ile eşanlamlı hale gelmiştir. Bu kapsamlı başarının en iyi göstergesi, bize bahşettiğiniz güvendir. Bizim için paha biçilemez değerde olan güveniniz sayesinde bugün en kaliteli beyinleri işe alıyor, kılı kırk yaran AR-GE çalışmaları yürütüyor, güveninize layık olabilmek için kendimizi devamlı geliştirmeye çalışıyoruz. Bunu yapabilmek için Türkiye piyasasının özel şartlarını gözönünde bulundurmak gerektiğini de biliyoruz; bu yüzden hep yeni politikalar üretiyor, gerektiğinde varolan politikaları da revize ediyoruz.