BÜLTEN ABONELİĞİ
Size zaman zaman ürün ve hizmetlerimiz hakkında işinize yarayacak haberler göndermek isteriz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi sonlandırabilirsiniz. Bilgileriniz kesinlikle başka kişi ve/veya kurumla paylaşılmayacaktır.

Haberlerimiz

Sigaranın Neden Olduğu Hastalıklar

30
Jan

Sigaranın neden olduğu hastalıklar içinde en sık görülen akciğer kanseri bilimsel olarak ilk kez 1964'te ortaya konmuştur. Bu tarihten sonra sigaranın neden olduğu hastalıklar üzerinde araştırmalar artmış, sigaranın sebep olduğu diğer ölüm ve hastalıklar da mercek altına alınmıştır. Buna rağmen sigara kullanımı devam etmiş ve sigaranın neden olduğu hastalıklar çoğalmaya başlamıştır. Sigaranın neden olduğu hastalıklar gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde başta gelen önlenebilir ölüm sebebi olmaya devam etmektedir.

Sigara Öldürür

Sigaranın neden olduğu hastalıklar ile erken ölümler arasında çok sıkı bir bağlantı olduğu bilimle sabittir. Sigaraya başlama yaşının sigara yüzünden oluşan hastalıkların en önemli sebebi olduğu bilinmekte, sigaraya ne kadar erken başlanırsa o kadar olumsuz sonuçlar doğacağı anlaşılmıştır. Sigaranın neden olduğu hastalıklar ile erken ölümler arasındaki ilişki bir yana, tüketilen sigaranın miktarı da sigaranın neden olduğu hastalıklar açısından oldukça mühimdir; sigara içmek hastalığa davetiye çıkarmaktadır.

Uzun zamandır sigara içen insanlar kısırlıktan göğüs kanserine, erken menopozdan prostat kanserine kadar birçok risk altındadır. Sigaranın neden olduğu hastalıklar, tiryaki ve pasif içicilerin sağlığını tehdit etmekle kalmamaktadır; sigaranın neden olduğu hastalıklar çoğu kez doğrudan ölümle sonuçlanmakta, bazen de dayanması zor bir hayata yol açmaktadır. Tertemiz, bembeyaz bir kağıda sarılı tütün yaprakları ne kadar zararlı olabilir ki diyorsanız inanın ki çok yanılıyorsunuz. Sigara ufak tefektir ama kesinlikle Karamürsel sepeti değildir; sigaranın neden olduğu hastalıklar aklınızın alamayacağı sorunlara sebep olmaktadır.

Sigara Süründürür

Sigara ağızdan başlayarak solunum yollarına birincil derecede zarar veriyor. Sigara dumanı solunum borusundan alındığı için en bu bölgedeki zararı çok büyüktür – sadece nefes borusu ve bronşlara zarar vermez; dudak, gırtlak, dil ve akciğer kanseri gibi hastalıklara yol açar. Sigara içenlerde damar hastalıkları hızla artıyor. Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH)’nın bilinen tek sebebi sigaradır. Sigaranın neden olduğu hastalıklar aynı zamanda başka organları da etkilediği için tıbbi tedavi yöntemleri de zorlaşmaktadır. Türkiye’de senede ortalama 200,000 kişi sigaranın neden olduğu hastalıklar yüzünden hayatını kaybetmektedir. 10 yıl boyunca günde bir paket sigara içen birinin kansere yakalanma riski, sigara içmeyen birine oranla 80 kat daha fazladır ancak sigaranın neden olduğu hastalıklar çerçevesinde kansere yakalanmak için illa her gün bir paket sigara içilmesi gerekmiyor. Çok daha az sigara içenler de KOAH veya akciğer kanseri olabiliyor. Uzun lafın kısası; sigara ya öldürüyor, ya süründürüyor. Daha sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için sigarayı bırakmanın zamanı gelmedi mi?

Düşüncelerinizi aşağıya yazabilirsiniz...
Ovale Türkiye'ye Hoşgeldiniz, Burası Sizin Yeriniz!

Ovale markası birçok başarılı kuruluş gibi mütevazi bir başlangıç yaparak gösterdiğiniz teveccüh ile kıtadan kıtaya yayılmış, ondan fazla ülkede distribütörleri olan uluslararası bir firmaya dönüşerek e-sigara ile eşanlamlı hale gelmiştir. Bu kapsamlı başarının en iyi göstergesi, bize bahşettiğiniz güvendir. Bizim için paha biçilemez değerde olan güveniniz sayesinde bugün en kaliteli beyinleri işe alıyor, kılı kırk yaran AR-GE çalışmaları yürütüyor, güveninize layık olabilmek için kendimizi devamlı geliştirmeye çalışıyoruz. Bunu yapabilmek için Türkiye piyasasının özel şartlarını gözönünde bulundurmak gerektiğini de biliyoruz; bu yüzden hep yeni politikalar üretiyor, gerektiğinde varolan politikaları da revize ediyoruz.