BÜLTEN ABONELİĞİ
Size zaman zaman ürün ve hizmetlerimiz hakkında işinize yarayacak haberler göndermek isteriz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi sonlandırabilirsiniz. Bilgileriniz kesinlikle başka kişi ve/veya kurumla paylaşılmayacaktır.

Haberlerimiz

Elektronik Sigara Denizli Şehrinde Oldukça Revaçta

19
Nov

E-SİGARA KULLANIMININ ÜLKEMİZDEKİ COĞRAFİ DAĞILIMI

Geçen hafta ailecek Denizli’ye gitmemiz gerekti ve gidip otele yerleştikten sonra şöyle bir gezinelim dedik. Neyse, çoluk çocuk çıktık dışarı ve çok enteresandır sokağa adımımı atar atmaz elinde elektronik sigara olan birisini fark ettim. Dayanamadım adama gidip “İyi akşamlar, rahatsız ediyorum ama ben de elektronik sigara kullanıyorum ve sizi görünce tanışmak istedim” dedim. Neyse, biraz sohbet ettik falan derken öğrendim ki elektronik sigara Denizli kentinde bayağı yaygın kullanılıyormuş. Zaten şehri gezerken birden çok elektronik sigara kullanan kişi fark ettim – normalde elektronik sigara kullananlar, hele hele küçük şehirlerde, çok belli olmaz.

Elektronik sigara kullanımı şehirden şehre fark ediyor, orası kesin. Yanlış bilmiyorsam bu teknolojiyi özellikle beğenen ve kullanan başlıca şehirlerimiz İstanbul, İzmir, Ankara, Denizli, Adana, Kütahya, Bursa, Antalya, ve Mersin (bazı şehirleri atladıysam kusurum affola). Tabii olayın bir de küçük kasaba boyutu var – mesela elektronik sigara Bodrum içinde de oldukça yayılmış durumda. Zaten Google’a “elektronik sigara ______” yazıp boş kısma yaşadığınız yerin adını girince bu cihaz hangi şehirde ne kadar ilgi görüyor hemen belli oluyor.

E-SİGARA KULLANIMI HAKKINDA SOSYOLOJİK BİR TESPİT

Sosyal Bilimler mezunu olduğum için bu konuyu kafamda değerlendirirken yeniliklerin genelde şehirden kırsala yayıldığını hatırladım ve elektronik sigara için de aynı fenomenin geçerli olduğunu düşündüm çünkü elektronik sigara dediğin de nihayetinde yeni bir sağlık teknolojisidir ve ilk kullananlar hep kentli insanlardır.

Şaşırtıcı mı? Bence değil çünkü ülke nüfusunun 1/5’i zaten İstanbul’da yaşıyor. Yani nereden baksanız ülke nüfusunun %40’ı şehirde yaşıyor. Hal böyleyken elektronik sigara Denizli da yaygın olacaktır, başka şehirlerde de. Toplumu toplum yapan faktörlerin kentsel etmenleri arasında bilimsel-kültürsel öğeleri arasında inovasyona önem verilmesi de daha çok kentli nüfus tarafından olur. Elektronik sigara da bu kapsamda değerlendirilmelidir çünkü sigarayı bırakmak için en iyi yöntemlerden biri olarak bu teknoloji de gerçek bir yeniliktir. Elektronik sigara Denizli gibi 500,000 nüfusu olan bir kentte talep görüyorsa bu teknolojinin önü açıktır. Sonuçta kimse keyfinden elektronik sigara kullanmıyor, herkes sigarayı bırakma derdinde – ve elektronik sigara Denizli şehrindeki vatandaşlarımıza sigarayı bayağı bir bıraktırmış gözüküyor.

Düşüncelerinizi aşağıya yazabilirsiniz...
Ovale Türkiye'ye Hoşgeldiniz, Burası Sizin Yeriniz!

Ovale markası birçok başarılı kuruluş gibi mütevazi bir başlangıç yaparak gösterdiğiniz teveccüh ile kıtadan kıtaya yayılmış, ondan fazla ülkede distribütörleri olan uluslararası bir firmaya dönüşerek e-sigara ile eşanlamlı hale gelmiştir. Bu kapsamlı başarının en iyi göstergesi, bize bahşettiğiniz güvendir. Bizim için paha biçilemez değerde olan güveniniz sayesinde bugün en kaliteli beyinleri işe alıyor, kılı kırk yaran AR-GE çalışmaları yürütüyor, güveninize layık olabilmek için kendimizi devamlı geliştirmeye çalışıyoruz. Bunu yapabilmek için Türkiye piyasasının özel şartlarını gözönünde bulundurmak gerektiğini de biliyoruz; bu yüzden hep yeni politikalar üretiyor, gerektiğinde varolan politikaları da revize ediyoruz.