BÜLTEN ABONELİĞİ
Size zaman zaman ürün ve hizmetlerimiz hakkında işinize yarayacak haberler göndermek isteriz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi sonlandırabilirsiniz. Bilgileriniz kesinlikle başka kişi ve/veya kurumla paylaşılmayacaktır.

Haberlerimiz

Elektronik Sigara Zararlımı?

25
Nov

Elektronik sigara zararları ve yararları açısından hakkaniyetli bir teraziye konulsa yararları ağır çeker. Bu cümleyi de düşünmeden kurmadık – elektronik sigara zararlımı diyen herkesin bilmesi gereken temel bilgileri toplayıp size sunmak istedik.

GÖRELİ KAVRAMLAR

Hayat göreli, elektronik sigara zararları da öyle. Yazımızın başlığını oluşturan “Elektronik Sigara Zararlımı?” sorusunu “E-Sigara Normal Sigaraya Göre Daha Mı Zararlı?” şeklinde sorarsak o soruya cevap direkt “hayır” olur. Elbette hiçbir şey içmemek, sadece tertemiz hava solumak en iyisi ama zaten şehirde yaşayan nüfus her gün o kadar hava kirliliğine maruz kalıyor ki aslında o da zor. Dediğimiz gibi, dünya kıyas dünyası. Elektronik sigara tütün sigarasıyla karşılaştırıldığında daha sağlıklıdır diyen o kadar çok bilimsel araştırma var ki Google’a girip bunu kendi gözlerinizle görebilirsiniz.

Normal sigarada 4,000 küsur zararlı madde vardır. Normal sigara CO (karbonmonoksit) ve sigara katranı içerir. Normal sigara insanın ocağını kurutur! Elektronik sigara ise yalnızca propilen glikol, bitkisel gliserin, aroma ve isterseniz nikotin içerir; ayrıca karbonmonoksit (CO) ve sigara katranı içermez. Kaldı ki bu teknolojiyle senede nereden baksanız 3-5 bin TL para kurtarırsınız!

ÇAĞ ATLAMAK

Gerçekten de elektronik sigara insana (ve toplumlara) çağ atlatacak kapasiteye sahiptir çünkü e-sigara ile sigarayı bırakmak, başka sigara bırakma yolları ile kıyaslandığında çok daha kolaydır ve daha başarılı sonuçlar verir. Şaşırtıcı mı? Değil. Neden? Çünkü elektronik sigara kullanarak hem nikotin ihtiyacı karşılanır, hem de sigara tutmaya ve elini ağzına götürmeye alışmış olan kişilerin el alışkanlığı tatmin edilir.

Uzun zamandır elektronik sigara ve tütün sigarasını karşılaştırmaktayız ve bu çerçevede sadece Türkiye’deki değil, dünyadaki e-sigara gelişmelerini olabildiğince yakından takip ederiz. En son Londra’da yapılan 2013 Elektronik Sigara Zirvesi’nde konuşan çeşitli biliminsanı aynı şekilde elektronik sigara kullanmanın faydalarından bahsetmiş, elektronik sigara ile dünyada milyonlarca insanın hayatının kurtulacağını ifade etmişlerdir. Zaman ilerledikçe ve konu hakkında daha kapsamlı araştırmalara yapıldıkça bilimin elektronik sigara tarafında olduğu iyice netleşiyor. Sigara savaştan beter, sigarayı bırakalım da nasıl bırakırsak bırakalım diyoruz!

Düşüncelerinizi aşağıya yazabilirsiniz...
Ovale Türkiye'ye Hoşgeldiniz, Burası Sizin Yeriniz!

Ovale markası birçok başarılı kuruluş gibi mütevazi bir başlangıç yaparak gösterdiğiniz teveccüh ile kıtadan kıtaya yayılmış, ondan fazla ülkede distribütörleri olan uluslararası bir firmaya dönüşerek e-sigara ile eşanlamlı hale gelmiştir. Bu kapsamlı başarının en iyi göstergesi, bize bahşettiğiniz güvendir. Bizim için paha biçilemez değerde olan güveniniz sayesinde bugün en kaliteli beyinleri işe alıyor, kılı kırk yaran AR-GE çalışmaları yürütüyor, güveninize layık olabilmek için kendimizi devamlı geliştirmeye çalışıyoruz. Bunu yapabilmek için Türkiye piyasasının özel şartlarını gözönünde bulundurmak gerektiğini de biliyoruz; bu yüzden hep yeni politikalar üretiyor, gerektiğinde varolan politikaları da revize ediyoruz.