BÜLTEN ABONELİĞİ
Size zaman zaman ürün ve hizmetlerimiz hakkında işinize yarayacak haberler göndermek isteriz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi sonlandırabilirsiniz. Bilgileriniz kesinlikle başka kişi ve/veya kurumla paylaşılmayacaktır.

Haberlerimiz

Faydalı Bilgiler Serisi - Buharlaştırıcılar

3
May

C serisi modellerindeki buharlaştırıcıların diğerlerinden teknik olarak farkı nedir?

“C” harfi İngilizce’de “changeable” kelimesinin başharfini temsil eder ve “değiştirilebilir” anlamına gelir. C serisinde sadece buharlaştırıcı kafası değiştirilirken diğer modellerde buharlaştırıcı ünitesi komple değiştirilir.

Buharlaştırıcı ne zaman değiştirilir?

Buharlaştırıcının ömrü 20 ila 30 gün arasında olup değiştirme zamanı kullanıma bağlı olarak farklılık gösterir. Sert ve hızlı nefes çekiyorsanız buharlaştırıcınızın ömrü azalacaktır (ve likit sızıntısı oluşacaktır). Nefes çektiğinizde yanık tat alıyorsanız ve/veya az buhar geliyorsa buharlaştırıcınızı değiştirme zamanı gelmiş demektir.

Buharlaştırıcı neden çok ısınıyor?

Elektronik sigaralardan arka arkaya uzunca nefes çekilirse ve/veya buharlaştırıcı kartuşta likit yokken kullanılırsa bu durum oluşabilir. Teknik açıdan şöyle diyebiliriz: Arka arkaya uzunca nefes çekebilmek için düğmeye uzun süreli basmak gerekmektedir – buharlaştırıcının fazla ısınmasına sebep veren olgu budur çünkü düğmeye uzunca bir süre aralıksız basınca buharlaştırıcının içinden fazla akım geçmekte, bu da buharlaştırıcının fazla ısınmasına sebebiyet vermektedir. Düğmesiz (otomatik pilli) modellerde uzun bir süre aralıksız nefes çekildiği zaman da aynı mantık geçerlidir ve buharlaştırıcı fazla ısınır. Her halukarda çok ısınan bir buharlaştırıcıyı soğutmak için 1-2 dakika dinlendirmek yeterlidir.

Bunun dışında buharlaştırıcının fazla ısınması kartuştaki likit miktarıyla da ilgili olabilir çünkü likidin buharlaştırıcıyı soğutma görevi de vardır. Kartuşun içindeki likit miktarı azalmış ise yeni likit eklemeniz gerekir.

Niye bazen yanık tadı geliyor? Ne yapmalı?

Nefes çektiğinizde buharlaştırıcının alt kısmındaki (görünmeyen kısımdaki) rezistans teli ile likit temasa geçer ve buharlaşma gerçekleşir. Rezistans ve likit arasındaki bağlantıyı sağlayan bir ip/fitil vardır. Likit, buharlaştırıcı kafasının altındaki (görünmeyen kısımdaki) rezistans teline ulaşmıyorsa veya kartuşta likit yok ise bu rezistans teline likidi aktaran ip/fitil kuru olarak yanar ve yanık bir tat ortaya çıkar.

E-sigaranızı ilk kez kullanıyorsanız ve yanık tat geliyorsa bu durum buharlaştırıcı fitilinin yeni ve kuru olmasından kaynaklanıyor olabilir. Bu durumda buharlaştırıcının ağzına birkaç damla likit damlatın ve e-sigaranızı ÇALIŞTIRMADAN bir nefes çekin, böylelikle buharlaştırıcı fitiline likit gidecektir (otomatik pili olan düğmesiz modeller için bu işlemi pili çıkarıp yapın). Bu işlemi birkaç kere tekrarladıktan sonra e-sigaranızı çalıştırıp normal nefes çekince yanık tadı ortadan kalkacaktır. Sorun devam ederse yeni bir buharlaştırıcı kullanmanız gerekecektir. Bunun dışında kartuş deliğinin buharlaştırıcı iğnesine tam oturmuş olmasına dikkat edin ve kartuşta yeteri kadar likit olup olmadığını kontrol edin.

Buharlaştırıcı kafasını belli bir zamandır kullanıyordunuz ve sonradan yanık tadı oluştu ise bu durum buharlaştırıcının içindeki fitilde fazlaca likit kalıntısı olduğu anlamına gelmektedir. Bu durum buharlaştırıcının tükendiği anlamına gelir ve yenisi ile değiştirilmesi gerekir.

Buhar gelmiyor?

Olası Neden 1: E-sigaranızın düğmesine uzun süre basarsanız buharlaştırıcınız kitlenir. Böyle bir durum varsa pili buharlaştırıcıdan ayırın ve biraz bekledikten sonra tekrar deneyin.

Olası Neden 2: Buharlaştırıcınız pil ya da likit ile temas etmiyordur. Birkaç kez monte/demonte işlemi yapın ve kartuş deliğinin buharlaştırıcı iğnesine tam oturduğundan emin olun. Bunun dışında cihazı monte ederken parçaların arasında boşluk kalmayacak şekilde birleştirdiğinize dikkat edin. Özellikle eGo serisi modellerinin parçalarını birleştirirken aşırı sıkmaktan kaçının çünkü parçaları fazla sıkınca buharlaştırıcının bozulabilmektedir.

Hala buhar gelmiyorsa buharlaştırıcı kafası bozulmuş demektir ve yenisi ile değiştirilmesi gerekir.

Düşüncelerinizi aşağıya yazabilirsiniz...
Ovale Türkiye'ye Hoşgeldiniz, Burası Sizin Yeriniz!

Ovale markası birçok başarılı kuruluş gibi mütevazi bir başlangıç yaparak gösterdiğiniz teveccüh ile kıtadan kıtaya yayılmış, ondan fazla ülkede distribütörleri olan uluslararası bir firmaya dönüşerek e-sigara ile eşanlamlı hale gelmiştir. Bu kapsamlı başarının en iyi göstergesi, bize bahşettiğiniz güvendir. Bizim için paha biçilemez değerde olan güveniniz sayesinde bugün en kaliteli beyinleri işe alıyor, kılı kırk yaran AR-GE çalışmaları yürütüyor, güveninize layık olabilmek için kendimizi devamlı geliştirmeye çalışıyoruz. Bunu yapabilmek için Türkiye piyasasının özel şartlarını gözönünde bulundurmak gerektiğini de biliyoruz; bu yüzden hep yeni politikalar üretiyor, gerektiğinde varolan politikaları da revize ediyoruz.