BÜLTEN ABONELİĞİ
Size zaman zaman ürün ve hizmetlerimiz hakkında işinize yarayacak haberler göndermek isteriz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi sonlandırabilirsiniz. Bilgileriniz kesinlikle başka kişi ve/veya kurumla paylaşılmayacaktır.

Haberlerimiz

Kamuoyu ve Elektronik Sigara

3
Sep

Erciyes Üniversitesi’nin elektronik sigara ile ilgili yapmakta olduğu araştırma devam ediyor. Güvenilir bir kaynaktan edindiğimiz bir bilgiye göre ilk bulgular elektronik sigara lehine çıkmış . Heyecanla araştırma sonucunun yayınlanmasını bekliyoruz – bakalım Erciyes Üniversitesi elektronik sigara için olumlu bir rapor sununca nasıl bir tepki yaratacak. Bunu da özellikle merak ediyoruz çünkü elektronik sigara olsun e-sigara likiti olsun öyle bir bilgi bilgi kirliliği var ki evlere şenlik! Google’da “Elektronik sigara sizi öldürebilir”, “elektronik sigara da kanserojen”, “elektronik sigara daha zararlı” gibi cümlelerden geçilmiyor ama son gülen iyi güler demişler.

ÖZGÜR DÜŞÜNMEK

Elektronik sigara normal sigara gibi 4,000 küsur zararlı madde içermiyor. Aynı paralelde elektronik sigara katran ve karbonmonoksit gibi iki ana kanserojen madde de içermiyor. Tütün ve ilaç lobilerin baskısından kurtulup elektronik sigara ile ilgili tarafsız araştırma yapan herkesin dediği bir tek şey var: “E-sigara normal sigaraya göre daha sağlıklı”, “elektronik sigara hayat kurtarabilir”, “elektronik sigara ile sigara bırakma mümkün”. Tabii bunu tütün rantından geçinen kişilere anlatmak lazım ama ne mümkün?

Rantçıların tek derdi insanlar elektronik sigara kullanmasın ve normal sigara içmeye devam etsin. İnsanların sağlığıymış, esigara hakkında bilip bilmeden konuşmakmış bunların hepsi ikinci planda kalıyor maalesef. Hoş, onları da anlıyoruz, ekmek parası sonuçta, ama ne olursa olsun toplum sağlığı önce gelmeli diye düşünüyoruz. Elektronik sigara bütün toplum sathına yayılsa insanların ne kadar sağlıklı olacağını düşündükçe Erciyes Üniversitesi’nin elektronik sigara ve elektronik sigara likiti üzerine yapmakta olduğu araştırmanın sonuçları daha da bir önem kazanıyor.

ÖZGÜRCE KARAR VERMEK

Elektronik sigara dediğin nedir ki? Elektronik sigara atomizer (buharlaştırıcı), kartuş ve bataryadan (pil) oluşan, içine özel bir sıvı konulmak suretiyle çalışan bir alet. Elektronik sigara bataryası (pili) buharlaştırıcıya enerji akımı göndermek suretiyle likiti buharlaştırıp içinize çekmenizi sağlayan bir sağlık teknolojisidir. Esigara ile sigarayı bırakmak hem kolay, hem de ucuzdur. Sigaraya neredeyse günaşırı gelen zamları da düşününce elektronik sigara aslında bir kurtarıcı olarak görülebilir ama dediğimiz gibi, rantçılar Nuh der peygamber demez.

Ne olursa olsun elektronik sigara ve toplumsal bilinç arasında her geçen gün saha da sağlamlaşan köprüler kuruluyor, elektronik sigara insanlar tarafından kabul gördükçe yaygınlaşıyor. Gün gelecek e-sigara bakkallarda ve marketlerde satılacak. Biz de Ovale Türkiye olarak o gün için hazırlanıyoruz. Esigara etrafında bilerek oluşturulan kafa karıştırıcı bilgi kirliliği temizlenecek, Türkiye elektronik sigara ile sigarayı bırakmanın avantajlarını keşfedecek. Güzel günlere efendim…

Düşüncelerinizi aşağıya yazabilirsiniz...
Ovale Türkiye'ye Hoşgeldiniz, Burası Sizin Yeriniz!

Ovale markası birçok başarılı kuruluş gibi mütevazi bir başlangıç yaparak gösterdiğiniz teveccüh ile kıtadan kıtaya yayılmış, ondan fazla ülkede distribütörleri olan uluslararası bir firmaya dönüşerek e-sigara ile eşanlamlı hale gelmiştir. Bu kapsamlı başarının en iyi göstergesi, bize bahşettiğiniz güvendir. Bizim için paha biçilemez değerde olan güveniniz sayesinde bugün en kaliteli beyinleri işe alıyor, kılı kırk yaran AR-GE çalışmaları yürütüyor, güveninize layık olabilmek için kendimizi devamlı geliştirmeye çalışıyoruz. Bunu yapabilmek için Türkiye piyasasının özel şartlarını gözönünde bulundurmak gerektiğini de biliyoruz; bu yüzden hep yeni politikalar üretiyor, gerektiğinde varolan politikaları da revize ediyoruz.