BÜLTEN ABONELİĞİ
Size zaman zaman ürün ve hizmetlerimiz hakkında işinize yarayacak haberler göndermek isteriz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi sonlandırabilirsiniz. Bilgileriniz kesinlikle başka kişi ve/veya kurumla paylaşılmayacaktır.

Haberlerimiz

Almanya’da Yerel Eyalet Mahkemesi Kararı

23
Sep

Her Pazartesi yaptığımız gibi bugün de Google’da elektronik sigara taraması yapınca hoş bir haberle karşılaştık. Almanya Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin Yüksek İdare Mahkemesi geçen hafta “elektronik sigara ilaç değildir” şeklinde bir karara imza attı. Bu karar ile sözkonusu eyalette elektronik sigara ilaç olarak değerlendirilemeyecek, sigarayı bırakmak isteyenler rahatlıkla elektronik sigara ve esigara likiti satın alabilecek.

KARAR NE ANLAMA GELİYOR?

Elektronik sigara ilaç kategorisine alındığı zaman sigarayı bırakmak isteyenler internetten olsun sokaktaki dükkanlardan olsun reçetesiz e-sigara alamaz. Elektronik sigara ve elektronik sigara likiti ilaç olarak ele alındığında tüketiciye ulaşması güçleşecek, insanların sigarayı bırakmakta kullandıkları çok güçlü bir silah devre dışı bırakılır.

Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin elektronik sigara üzerine verdiği kararı bu çerçevede ele almak gerekiyor. Bugün elektronik sigara Britanya’da serbest ama kanun-yapıcıların istediği olursa Britanya’da elektronik sigara ve elektronik sigara likiti 2016’da ilaç sınıfına alınacak gibi görünüyor. Esigara ve elektronik sigara likiti reçetesiz ve rahatlıkla ulaşılabilir ürünler olmazsa sigarayı bırakmak isteyenler nikotin bandı ya da nikotin sakızı gibi zayıf nikotin yerine koyma tedavilerinden seçmek zorunda bırakılacak.

BU KONUDA ÖRNEK ÜLKELER

Elektronik sigara tabana yayılmalı – bu düşünceyle hareket eden Güney Kore, A.B.D., ve Fransa gibi ülkeler elektronik sigara ve e-sigara likiti için kısıtlayıcı kararlar almaktan kaçınmış, sadece mantık ekseninde hakeret ederek elektronik sigara hakkında mantığın gösterdiği yolu takip etmiştir.

Ki böyle olması da gerekmez mi? Ben bugün sigarayı bırakmak için esigara seçiyorsam bu özgürlüğüm neden elimden alınır ki? Şimdi söyleyeceklerimi de kişisel olarak yazıyorum: Ben elektronik sigara ile sigarayı bırakmadan önce iki kere sigarayı bırakmayı denemiştim ve ikisinde de başarısız olmuştum. Birincisinde nikotin bandı ile sigarayı bırakmaya çalışmış, ikincisinde direkt irade gücümle denemiştim ama sigarayı bırakamamıştım. Sonra elektronik sigara ile tanıştım ve inanılmaz bir şekilde elektronik sigara ile sigarayı bırakmak mümkün oldu! Diyeceğim o ki yetişkin bireylerin seçim özgürlüklerini ellerinden almayın çünkü elektronik sigara gerçekten işe yarıyor ve insanların buna ihtiyacı var.

Düşüncelerinizi aşağıya yazabilirsiniz...
Ovale Türkiye'ye Hoşgeldiniz, Burası Sizin Yeriniz!

Ovale markası birçok başarılı kuruluş gibi mütevazi bir başlangıç yaparak gösterdiğiniz teveccüh ile kıtadan kıtaya yayılmış, ondan fazla ülkede distribütörleri olan uluslararası bir firmaya dönüşerek e-sigara ile eşanlamlı hale gelmiştir. Bu kapsamlı başarının en iyi göstergesi, bize bahşettiğiniz güvendir. Bizim için paha biçilemez değerde olan güveniniz sayesinde bugün en kaliteli beyinleri işe alıyor, kılı kırk yaran AR-GE çalışmaları yürütüyor, güveninize layık olabilmek için kendimizi devamlı geliştirmeye çalışıyoruz. Bunu yapabilmek için Türkiye piyasasının özel şartlarını gözönünde bulundurmak gerektiğini de biliyoruz; bu yüzden hep yeni politikalar üretiyor, gerektiğinde varolan politikaları da revize ediyoruz.