BÜLTEN ABONELİĞİ
Size zaman zaman ürün ve hizmetlerimiz hakkında işinize yarayacak haberler göndermek isteriz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi sonlandırabilirsiniz. Bilgileriniz kesinlikle başka kişi ve/veya kurumla paylaşılmayacaktır.

Haberlerimiz

Elektronik Sigara Katran ve Karbonmonoksit İçermez

12
Sep

İnsan sağlığına en büyük tehditlerden biri olan kanser hastalığı için maalesef henüz tam bir çare bulunabilmiş değil. Zaten bu yüzden doktor ve diğer sağlıkçılar kansere yakalanmamak için kanserojen maddelerden uzak durulmasını önermekte, “önleyici tıp” çerçevesinde kansere yol açan ya da açabilecek maddeleri belirliyor ve insanları buna göre yönlendiriyor. Sigarada bulunan katran ve karbonmonoksit normal sigaralarda en kanserojen etkisi olan iki madde. “En iyi elektronik sigara, insana sigarayı bıraktıran elektronik sigara” düsturundan yola çıkarak katran ve karbonmonoksitin bazı özelliklerini sıralayacağız:

KATRAN

Tütün sigarasındaki katran ağaç, kemik, kömür ve diğer organik maddelerin damıtılmasıyla elde edilen koyu renkli ağır bir yağdır. Katranın siyaha yakın koyu kahve bir rengi vardır. Tarihsel anekdot: Katran Türkiye’de özellikle Osmanlı İmparatorluğu döneminde Güney Anadolu’daki Toros Dağları’ndan temin edilmekteydi. Çoğu katran türü likit veya likite yakın olup, özel bir kokuya sahiptir. Sigara katranında en az 69 kanserojen ve çeşitli zehirler bulunur.

Bunların arasında polisiklik aromatik hidrokarbonlar (örneğin benzapiren), N-nitrosaminler (örneğin 4-(metilnitrosamino)-1-(3-piridil)-1-butanon) sayılabilir. Toksik maddeler arasında kurşun, arsenik ve diğer ağır metaller, formaldehit, amonyak ve karbonmonoksit de vardır. Poliaromatik hidrokarbonlar arasında N-nitrosaminler, aromatik aminler, isoprenoidler, pirenler, benzopirenler, krisenler, antrasenler, fluorantenler bulunur. Ayrıca katran basit ve karmaşık fenoller, kresoller, naftoller, alken ve alkanlar, benzenler ve naftalenler, karboksilik asitler, metal iyonları ve radyoaktif elementlerden potasyum-40, kurşun-210, polonyum-210 ve radyum-226 içerir.

KARBONMONOKSİT

Sigara dumanında da bulunduğu için akciğer kanseri başta olmak üzere birçok rahatsızlığa neden olan karbonmonoksit gazı vücuda alınan doza göre kısa ya da uzun vadede ölüme neden olabilmektedir. Karbonmonoksit gazının solunması durumunda hemoglobinler tamamen bu gazı taşıdığından yaşamsal faaliyetleri organize eden hücreler oksijen ihtiyacını karşılayamaz. Dokulara oksijen taşıması gereken kan hücrelerinin karbonmonoksit taşıması insan için kısa süre içinde ölüm manasına gelir. Kandaki hemoglobinlerin “merkez atomu olan demir ile birleşen” karbonmonoksit, uyanık kişilerde kısa süre içinde baş ağrısı oluşmasına neden olur. Sigara bağımlılarının bazen kısa süre içinde çok fazla sigara içmeleri durumunda başlarının ağrıması da, kandaki hemoglobinlere çok fazla karbonmonoksit bağlanmasından ve başta beyin olmak üzere tüm organlara giden oksijen miktarının azalmasından kaynaklanır.

Elektronik sigara katran ve karbonmonoksit içermez.Bir başka deyişle normal sigaraya göre elektronik sigara daha zararlı değildir. Aksine, elektronik sigara ciğerlerinizi temizler, bütçenize destek olur ve size yepyeni bir yaşam imkanı sunar!

Düşüncelerinizi aşağıya yazabilirsiniz...
Ovale Türkiye'ye Hoşgeldiniz, Burası Sizin Yeriniz!

Ovale markası birçok başarılı kuruluş gibi mütevazi bir başlangıç yaparak gösterdiğiniz teveccüh ile kıtadan kıtaya yayılmış, ondan fazla ülkede distribütörleri olan uluslararası bir firmaya dönüşerek e-sigara ile eşanlamlı hale gelmiştir. Bu kapsamlı başarının en iyi göstergesi, bize bahşettiğiniz güvendir. Bizim için paha biçilemez değerde olan güveniniz sayesinde bugün en kaliteli beyinleri işe alıyor, kılı kırk yaran AR-GE çalışmaları yürütüyor, güveninize layık olabilmek için kendimizi devamlı geliştirmeye çalışıyoruz. Bunu yapabilmek için Türkiye piyasasının özel şartlarını gözönünde bulundurmak gerektiğini de biliyoruz; bu yüzden hep yeni politikalar üretiyor, gerektiğinde varolan politikaları da revize ediyoruz.